SVB Financial, compania mamă a Silicon Valley Bank, principala instituţie de credit care finanţează startupuri din sectorul tehnologic american, este în discuţii pentru vânzarea sa, din cauza problemelor financiare cu care se confruntă, au declarat surse citate de CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Încercările băncii de a strânge capital au eşuat, au spus sursele, iar banca a angajat consilieri pentru a explora o potenţială vânzare.

Marile instituţii financiare analizează o posibilă achiziţie a SVB. Cu toate acestea, retragerile de depozite depăşesc până acum procesul de vânzare, ceea ce face foarte dificilă realizarea unei evaluări realiste a băncii de către potenţialii cumpărători, au declarat sursele.

Acţiunile băncii au scăzut joi cu 60%, după ce SVB a anunţat miercuri seara un plan de a atrage capital de peste 2 miliarde de dolari.

Titlurile au scăzut vineri cu încă 60% în tranzacţiile electronice premergătoare deschiderii bursei, înainte de a fi suspendate în aşteptarea unor informaţii noi.

Conform termenilor unui plan lansat miercuri, SVB urmărea să vândă acţiuni ordinare de 1,25 miliarde de dolari şi acţiuni preferenţiale convertibile de 500 de milioane de dolari.

SVB a anunţat, de asemenea, un acord cu firma de investiţii General Atlantic pentru a vinde acţiuni ordinare de 500 de milioane de dolari, deşi acel acord era condiţionat de închiderea celeilalte oferte de acţiuni comune, potrivit unui document depus la autoritatea de reglementare a sectorului financiar.

SVB este o bancă importantă pentru companiile susţinute cu capital de risc şi a citat erodarea de capital de la clienţi drept unul dintre motivele pentru care căuta să strângă capital suplimentar.

Cu toate acestea, creşterea ratelor dobânzilor, temerile cu privire la o recesiune şi o încetinire a pieţei pentru ofertele publice iniţiale au afectat capacitatea companiile aflate în stadiu incipient să strângă mai mulţi bani.

Se pare că acest lucru a determinat firmele să retragă din depozitele lor de la bănci precum SVB.

Analiştii de pe Wall Street au declarat joi şi vineri că este improbabil ca problemele de la SVB să se răspândească pe scară largă în sistemul bancar.

Tot miercuri, SVB a anunţat că a vândut titluri de valoare în valoare de 21 de miliarde de dolari pentru a strânge numerar şi a-şi repoziţiona bilanţul către active cu o durată mai scurtă, care sunt mai puţin expuse la creşterea ratelor dobânzilor.

SVB a estimat că a avut o pierdere de 1,8 miliarde de dolari din acea vânzare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.