O delegaţie publică-privată a Regatului Maroc se află în România pentru a impulsiona procesul de reluare a exportului de ovine. Delegaţia din care face parte şi un operator economic marocan, interesat de un prim import de ovine din România, va vizita două centre de colectare pentru a vedea condiţiile de bunăstare a animalelor şi măsurile de biosecuritate introduse de crescători. De asemenea, operatorul va verifica animalele care urmează să fie îmbarcate pe vapor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„La nici trei săptămâni după vizita de lucru a preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), dr. Alexandru Bociu, în Regatul Maroc, o delegaţie importantă din acest regat se află acum în România pentru a avansa procesul de reluare a exportului de ovine. Delegaţia marocană este condusă de omologul serviciilor veterinare din Regatul Maroc şi include Ambasadorul Regatului Maroc în România, Excelenţa sa, domnul Hassan Abouyoub, Directorul pentru Protecţia Patrimoniului Animal şi al Plantelor din Casablanca, domnul Dr. El Abrak Abderrahman, precum şi un operator economic important din Maroc, interesat de un prim import de ovine din România. De asemenea, acesta va asista la procedurile logistice specifice şi va semna documentele oficiale pentru demararea exportului”, a informat, joi, ANSVSA.

Potrivit sursei citate, delegaţia marocană este condusă de omologul serviciilor veterinare din Regatul Maroc şi include Ambasadorul Regatului Maroc în România, Hassan Abouyoub, directorul pentru Protecţia Patrimoniului Animal şi al Plantelor din Casablanca, dr. El Abrak Abderrahman, precum şi un operator economic important din Maroc, interesat de un prim import de ovine din România.

În cadrul vizitei, delegaţia va merge în judeţul Constanţa, unde va vizita două centre de colectare ovine pentru a observa condiţiile de bunăstare a animalelor şi măsurile de biosecuritate implementate de crescători. Operatorul economic marocan va inspecta marfa destinată exportului, aflându-se în România pentru a verifica animalele care urmează să fie îmbarcate pe vapor.

De asemenea, acesta va asista la procedurile logistice specifice şi va semna documentele oficiale pentru demararea exportului.

Vizita face parte dintr-un proces continuu de deschidere a pieţelor externe şi de reluare a exporturilor de ovine, care fuseseră iniţial suspendate din cauza Pestei Rumegătoarelor Mici (PRM).

Această colaborare constituie „o oportunitate importantă pentru România de a reintroduce produsele româneşti pe piaţa marocană”, iar acordul încheiat între fermierii români şi operatorul economic marocan „deschide noi perspective pentru exportatorii români”, contribuind la „consolidarea poziţiei acestora pe piaţa internaţională şi reafirmând calitatea superioară a produselor agricole din România”.

„Prin demersurile sale, ANSVSA deschide noi oportunităţi pentru producătorii români, sprijinind extinderea exporturilor către Regatul Maroc. Aceasta le permite fermierilor să îşi valorifice produsele de calitate superioară pe această piaţă” a afirmat preşedintele ANSVSA, Alexandru Bociu.

Pesta Rumegătoarelor Mici este o boală virală gravă, care nu afectează omul, dar afectează oile şi caprele.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.