Gigantul american Apple ar putea fi afectat în cazul impunerii unor noi taxe vamale anunţate de Trump, având în vedere că o parte semnificativă din veniturile sale, cât şi componentele produselor sale provin din China. În 2017, veniturile Apple din China au fost în valoare de 44,7 miliarde dolari, reprezentând aproape 20% din veniturile totale, iar taxele vamale s-ar putea reflecta şi în preţul final al produselor, arată o analiză transmisă joi de Tradeville.
De-a lungul timpului Apple s-a dovedit a fi una dintre cele mai inovative companii, aici având în vedere evoluţia acţiunilor din ultimele două decade. Pe data de 2 august, Apple a devenit prima companie din SUA a carei valoare de piata a depăşit 1 trilion de dolari.
”Faptul că atât o parte semnificativă din veniturile sale, cât şi componentele produselor sale provin din China, arată că Apple ar putea fi afectată în cazul unor noi taxe vamale impuse importurilor. Apple a declarat că mai multe produse din portofoliul sau, precum Apple Watch sau căştile AirPods ar fi afectate în cazul impunerii taxelor anunţate de Trump în valoare de 200 miliarde dolari. Efectul acestor noi taxe ar duce la o creştere a preţului produselor precum căştile AirPods, câteva modele de căşti Beats, HomePod, Apple Watch, Apple Pencil şi mouse-ului Magic Mouse”, arată analiza.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Pe lângă produsele afectate de taxele vamale asupra importurilor din China, compania a anunţat că se aşteaptă să influenţeze şi componentele produselor sale, iar cei mai influenţaţi vor fi consumatorii, care vor trebui să plătească mai mult pentru produsele Apple.
În 2017, veniturile Apple din China în valoare de 44,7 miliarde dolari au reprezentat aproape 20% din veniturile totale ale companiei. Apple are numeroşi furnizori din China, compania a decis să renunţe la unii furnziori din Taiwan, şi să se concentreze pe furnizorii chinezi pentru a îşi reduce costurile de producţie.
Cu o cotă de piaţă de aproximativ 16% pe segmentul de smartphone, Apple a reuşit să genereze 87% din profitul total înregistrat la nivelul industriei.
De asemenea, lansarea de anul trecut a iPhone X, cel mai bine vândut telefon din istoria Apple, a determinat creşterea preţului mediu de vânzare cu 19,5% de la 606 dolari/telefon la 724 dolari/telefon, fiind principalul factor ce a contribuit la creşterea veniturilor.
Pentru anul 2018, analiştii estimează un preţ mediu de vânzare de 752 dolari/telefon, în creştere cu 3,87%, în timp ce pentru 2019 şi 2020 se estimează un preţ mediu de 758 dolari, respectiv 741 dolari.
În al treilea trimestru din acest an, veniturile pe segmentul de „Servicii” care include Apple Music şi Apple Store, au prezentat o rată de creştere remarcabilă de 30% însumând 9,5 miliarde dolari, totodată acestea au depăşit aşteptările analiştilor de 9,2 miliarde dolari. Acest segment devine unul dintre pilonii principali de creştere al companiei Apple.
Se preconizează ca Apple va lansa în această săptămână o nouă gamă de iPhone X, noi modele Apple Watch şi iPad-uri, dar şi o serie nouă de MacBook-uri.
La finalul celui de-al doilea trimestru al anului, Berkshire Hathaway (companie condusă de legendarul Warren Buffet) deţinea 5% din Apple Inc.
În cadrul unui interviu acordat CNBC la finalul lui august, Buffet a dezvăluit că după finalul celui de-al doilea trimestru din acest an Berkshire Hathaway a mai achiziţionat “câteva acţiuni Apple”.
Warren Buffet a mai afirmat că preţul de comercializare a iPhone-urilor este mult subevaluat, având în vedere faptul că sute de milioane de utilizatori îşi petrec majoritatea timpului pe aceste device-uri.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.