Amazon.com a solicitat acordul autorităţilor de reglementare din Statele Unite pentru lansarea a 4.500 de sateliţi pentru furnizarea de internet broadband în zone unde nu există servicii de internet de mare viteză, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Amazon anunţase deja că intenţionează să cheltuie cel puţin 10 miliarde de dolari pentru a construi 3.236 de astfel de sateliţi în cadrul programului Project Kuiper.

Joi seara, compania a cerut Comisiei Federale pentru Comunicaţii (FCC) aprobarea de a desfăşura un total de 7.774 de sateliţi în cadrul acestui proiect.

Luni, Amazon a cerut aprobarea FCC pentru a lansa şi opera două prototipuri de sateliţi până la sfârşitul anului 2022.

Amazon a declarat în cererea sa că sateliţii ”vor servi gospodăriilor, spitalelor, întreprinderilor, agenţiilor guvernamentale şi altor organizaţii din întreaga lume, inclusiv în zonele geografice în care continuă să lipsească internetul broadband sigur”.

”Deşi conectivitatea s-a îmbunătăţit la nivel global, doar 51% din populaţia globală şi 44% din populaţia ţărilor în curs de dezvoltare sunt online”, se arată în documentul companiei.

În 2020, FCC a aprobat planul Proiectului Kuiper pentru constelaţia de sateliţi pe orbită joasă a Pământului, care va concura cu reţeaua Starlink, construită de SpaceX, compania miliardarului Elon Musk.

Amazon a acuzat recent că Musk ignoră o varietate de reguli impuse de guvern.

Fondatorul Amazon Jeff Bezos şi Musk sunt rivali în afacerile private în spaţiu.

Blue Origin, companie fondată de Jeff Bezos, a contestat decizia NASA de a atribui SpaceX un contract de aterizare lunară de 2,9 miliarde de dolari, dar un judecător a respins contestaţia joi.

SpaceX a desfăşurat peste 1.700 de sateliţi.

La începutul acestei săptămâni, FCC a aprobat cererea Boeing de a lansa şi opera 147 de sateliţi pentru a oferi acces la internet de mare viteză în bandă largă.

Boeing a depus pentru prima dată un dosar la FCC în 2017, solicitând aprobarea pentru desfăşurarea unei constelaţii în bandă V formată în mare parte prin sateliţi pe orbită joasă a Pământului.

Boeing a declarat săptămâna aceasta că ”vede un viitor pe orbită multiplă pentru tehnologiile prin satelit. Pe măsură ce cererea de comunicaţii prin sateliţi creşte, va fi necesară o diversitate între regimurile şi frecvenţele orbitale, pentru a satisface cerinţele unice ale clienţilor”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.