Înscrierea beneficiarilor în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice – Regiunea Bucureşti – Ilfov a rididicat, vineri, noi acuzaţii de fraudă, mulţi dintre cei care nu au reuşit să depună dosarele apreciind că este imposibil ca documentele să fie depuse ăn 30 de secunde. Oamenii vorbesc despre furt şi cer reluarea înscrierilor şi modificarea procedurilor. Oficialii Administraţiei Fondului Pentru Mediu (AFM) au transmis că platforma de înscriere este aceeaşi pentru toate regiunile, dar bugetul pentru Bucureşti este mult mai mic decât pentru regiunile care cuprind mai multe judeţe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Foarte multe persoane comentează, în mediul online, procedura de înscriere ăn Programul Casa Verde Fotovoltaice.

”Şi în sesiunea asta (ca şi în celelalte) a fost mare bataie de joc”, scrie cineva pe contul de Facebook al AFM.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”Personal, am completat formularul în 1 min 25 de sec, completand extrem de repede toate câmpurile necesare şi uploadand documentele cerute (cu o conexiune cât se poate de bună şi dupa ceva antrenament ân prealabil) si-mi este destul de clar ca multe dintre cele 3804 de dosare inregistrate pentru Bucuresti / Ilfov au fost prin metode dubioase...”, a scris o altă persoană.

”Nu cumva cei care folosesc acele programe pentru a introduce datele dosarului în 15 secunde ar putea fi acuzaţi de furt? De ce nu există normalitate şi egalitate în depunerea acestor dosare”, a afirmat o altă persoană.

”Vă rog să spuneti pentru fiecare sesiune care a fost cel mai rapid timp de depunere şi sa faceti o statistică procentual căţi au depus sub 30s (...) Daca nu veniti cu o astfel de statistica, inseamna ca vreti sa ascundeti faptul ca inscrierile nu sunt corecte si procesul de inscriere e unul care a fost furat de niste baieti destepti”, acuză o altă persoană.

În urma numeroaselor comentarii, AFM a transmis, vineri după-amiază precizări.

”Administraţia Fondului pentru Mediu a dezvoltat şi utilizat aceeaşi aplicaţie informatică pentru înscrierea în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice ca şi anul trecut, la care a adăugat suplimentar încă un cod de verificare (captcha) tocmai pentru a evita utilizarea roboţilor în procesul de depunere a dosarelor. Platforma utilizată în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice este aceeaşi pentru toate regiunile, iar funcţionalităţile ei au fost optimizate pentru a asigura o utilizare sigură”, a transmis instituţia.

Potrivit acesteia, ugetul alocat pentru fiecare regiune a fost stabilit în funcţie de numerele cadastrale înregistrate la Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară – ANCPI.

”Astfel, în cazul Regiunii Bucureşti – Ilfov este alocat cel mai mic buget dintre toate regiunile, în valoare de 114.120.000 lei, de două sau chiar de trei ori mai mic faţă de alte regiuni care au în componenţă mai multe judeţe. Cererea pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice este una extrem de mare, astfel că numărul de accesări în aplicaţia informatică între orele 9:55 – 10:03 a variat între     1,26 – 2,49 milioane, în funcţie de regiune. Totodată, pentru a se asigura accesul echitabil la resurse, platforma oferă în timp real informaţii referitoare la epuizarea bugetului pe fiecare regiune, aceste date fiind publicate pe site-ul oficial al Administraţiei Fondului pentru Mediu”, a mai transmis AFM.

Potrivit instituţiei, pentru a facilita crearea conturilor şi familiarizarea viitorilor beneficiari cu platforma, AFM a pus la dispoziţie un material video explicativ de 1 minut şi 36 de secunde, care prezintă detaliat procesul de înscriere, demonstrând claritatea şi simplitatea etapelor necesare pentru a completa un dosar în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice.

”Acest material video a fost realizat într-un mod lent de completare a datelor, însă timpul poate fi unul mult mai scurt, dacă informaţiile sunt introduse într-un ritm alert. De asemenea, după finalizarea alocării fondurilor pe fiecare regiune, AFM derulează o analiză minuţioasă a dosarelor depuse, verificând orice posibilă încercare de fraudare a aplicaţiei informatice. Până în acest moment, nu au fost identificate astfel de încercări, iar Administraţia Fondului pentru Mediu rămâne vigilentă în a păstra standarde ridicate de integritate”, se mai arată în comunicatul de presă.

Astăzi, 04 octombrie 2024, a demarat sesiunea de înscriere a persoanelor fizice în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice, pentru Regiunea Bucureşti-Ilfov.

Bugetul de 114.120.000 de lei alocat acestei regiuni a fost rezervat integral prin înscrierea unui număr de 3.804 persoane fizice.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.