Acţiunile Tesla au crescut miercuri pentru a treia zi consecutiv, cu peste 6%, ducând câştigurile săptămânii la 23% şi aproape ştergând pierderile din 2024, relatează CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Creşterile au loc după publicarea de către companie a datelor referitoare la producţia şi livrările de vehicule în trimestrul al doilea, care au depăşit aşteptările.

Acţiunile Tesla au crescut cu peste 70% faţă de minimele din 2024, atinse în aprilie, şi sunt pe cale de a elimina pierderile din acest an.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Acţiunile Tesla au încheiat anul 2023 la 248,48 USD pe unitate şi, miercuri s-au tranzacţionat la aproximativ 243,99 USD pe unitate.

Livrările totale ale Tesla au atins 443.956 de vehicule în al doilea trimestru, producţia totală fiind de 410.831 de vehicule în perioada respectivă.

Analiştii se aşteptau ca livrările Tesla – cea mai apropiată aproximare a vânzărilor dezvăluită de producătorul de automobile – să ajungă la 439.000 de unităţi în perioada de trei luni încheiată pe 30 iunie, conform unui consens de estimări compilat de FactSet StreetAccount.

Tesla nu publică date separate pentru modelele de maşini sau regiuni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.