Acţiunile companiei finlandeze de telecomunicaţii Nokia au scăzut joi cu până la 8% după ce compania a raportat o scădere cu 32% a profitului operaţional în al doilea trimestru, pe fondul cererii slabe pentru echipamentele sale 5G, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ulterior, declinul acţiunilor companiei listate la Helsinki s-a redus la 5%.

Nokia a declarat că profitul său operaţional comparabil a scăzut la 423 de milioane de euro în al doilea trimestru, în declin cu aproape o treime faţă de cele 619 de milioane de euro înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Invocând ”slăbiciunea continuă a pieţei”, compania a spus că vânzările nete au scăzut, de asemenea, cu 18%, până la 4,47 miliarde de euro - cel mai redus nivel atins din trimestrul al patrulea din 2015, potrivit datelor LSEG.

”Cel mai semnificativ impact a fost comparaţia faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, care a înregistrat vârful implementării rapide a 5G în India, India reprezentând trei sferturi din declin”, a declarat CEO-ul Nokia, Pekka Lundmark, în comunicatul privind veniturile.

Peisajul rămâne, de asemenea, ”provocator, deoarece operatorii continuă să fie precauţi” în sectorul reţelelor mobile, a avertizat el.

Cu toate acestea, Nokia prognozează un mediu industrial ”stabilizator” şi ”o accelerare semnificativă a creşterii vânzărilor nete în a doua jumătate” a anului, pe baza aportului de comenzi înregistrat în ultimul trimestru.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.