În primele 6 luni ale anului 2024, 45% dintre solicitările pacienţilor români înregistrate de spitalul Wiener Privatklinik din Viena sunt pentru diagnosticarea şi tratamentul bolilor rare, 80% dintre acestea fiind forme rare de cancer. Peste 1.000.000 de români suferă de boli rare, însă doar 500 din cele peste 6.000 de afecţiuni cunoscute sunt înregistrate în România, subliniind necesitatea serviciilor de sănătate în străinătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”45% dintre pacienţii români care au solicitat în primele 6 luni ale anului serviciile Wiener Privatklinik, spital inclus pentru al patrulea an consecutiv în clasamentul „World's Best Hospitals”, au avut nevoie de diagnosticarea şi tratarea bolilor rare, în principal forme rare de cancer. Se estimează că 1.000.000 de români suferă de boli rare, însă doar 500 din cele peste 6.000 de afecţiuni cunoscute sunt înregistrate în România, subliniind nevoia de diagnostic şi tratament în străinătate”, anunţă spitalul.

,,La Wiener Privatklinik, suntem dedicaţi să oferim românilor cea mai avansată îngrijire medicală disponibilă. Ceea ce ne diferenţiază este accesul nostru la cele mai recente terapii, la cele mai moderne tratamente chirurgicale şi de radioterapie şi la cele mai noi medicamente, care măresc semnificativ ratele de supravieţuire şi îmbunătăţesc calitatea vieţii. În plus, pachetele noastre personalizate de control şi consultaţiile de second opinion sunt foarte solicitate de pacienţii români care caută soluţii de tratament complete şi inovatoare.”, a declarat Thomas Peter Ebm, managing director, Wiener Privatklinik.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Provocările cu care se confruntă pacienţii români care suferă de boli rare sunt evidenţiate şi mai mult de lipsa registrelor cuprinzătoare. Cu doar 500 de boli rare înregistrate în România, din cele peste 6.000 de afecţiuni cunoscute, există o nevoie acută de îmbunătăţire a colectării şi gestionării datelor pentru a facilita o mai bună îngrijire a pacienţilor şi rezultate mai favorabile ale tratamentului.

Se estimează că peste 1.000.000 de români sunt afectaţi de boli rare, în timp ce peste 30 de milioane de pacienţi sunt afectaţi în Europa.

Wiener Privatklinik înregistrează peste 12.000 de internări anual, aproximativ 45% fiind pacienţi internaţionali din peste 20 de ţări, în principal din Europa Centrală şi de Est. Anual, spitalul a internat peste 1.000 de pacienţi români, 60% dintre aceştia fiind bolnavi de cancer care au accesat serviciile oferite de WPK Central European Academy Cancer Center, cel mai complex centru oncologic privat din Europa Centrală şi de Est, potrivit criteriilor internaţionale standardizate.      

Wiener Privatklinik, înfiinţat în 1871, cu sediul la Viena, este unul dintre cele mai mari spitale private din Austria şi listat în clasamentul World’s Best Hospitals (2021 – 2023). Spitalul acoperă peste 30 de specialităţi medicale, având 10 centre de competenţă, 145 de paturi, un departament de chirurgie cu 4 săli de operaţie şi un centru de radiologie dotat cu PET-CT şi medicină nucleară. În cadrul spitalului WPK s-a înfiinţat, în 2020, singurul centru privat de radioterapie din Austria. Peste 300 de experţi austrieci renumiţi din cele mai diverse specialităţi sunt activi în cadrul Wiener Privatklinik, folosind cele mai inovatoare metode de diagnostic şi tratamente de ultimă generaţie. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.