Twitter a prezentat luni o nouă unealtă menită să îi consolideze eforturile în combaterea dezinformării şi a informării eronate prin atragerea utilizatorilor, în acelaşi mod ca Wikipedia, să semnaleze mesajele potenţial înşelătoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Noul sistem va permite utilizatorilor să discute şi să prezinte contextul mesajelor despre care cred că sunt false sau înşelătoare.

Intitulat „Birdwatch”, proiectul este o secţiune aparte a Twitter care va fi, iniţial, disponibilă doar unui mic număr de utilizatori. Prioritatea nu va fi oferită celebrităţilor sau celor care verifică informaţii în mod tradiţional. Utilizatorii trebuie să folosească un cont afiliat unui număr de telefon şi unei adrese de e-mail reale. 

Într-un comunicat citat de NBC, vicepreşedintele Keith Coleman a transmis: „Birdwatch va permite oamenilor să identifice informaţia pe Twitter despre care cred că este înşelătoare sau falsă şi să scrie note care să ofere context informativ. Credem că această abordare are potenţial de a răspunde rapid când informaţia înşelătoare este răspândită, adăugând context pe care oamenii îl vor găsi important şi în care vor avea încredere”.

Utilizatorii Birdwatch vor putea să semnaleze mesajele dintr-un meniu direct pe interfaţa principală a Twitter, dar discuţia despre veridicitatea acestuia va rămâne exclusiv în secţiunea Birdwatch.

Participanţii vor putea evalua notificările celorlalţi, iar evaluările vor fi acumulate pe un profil Birdwatch separat de cel de Twitter.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.