Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu prezintă luni, 27 martie şi marţi, 28 martie, spectacolul „Zonă minată” de Pamela Dürr, în regia Simonei Ţăruş. Creat special pentru a fi jucat în sălile de clasă, spectacolul a fost realizat în parteneriat cu Asociaţia Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului (ARPAS) şi va avea cinci reprezentaţii, cu circuit închis, atât în sălile Colegiului Economic „George Bariţiu”, cât şi la sediul Colegiului Naţional Pedagogic „Andrei Şaguna” Sibiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Reprezentaţiile sunt oferite gratuit cu sprijinul Consiliului Local Sibiu, prin Primăria Municipiului Sibiu.

La Sibiu, spectacolul a mai avut zece reprezentaţii gratuite, cu circuit închis, la Colegiul Naţional „Octavian Goga”, Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal”, Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” şi la Liceul de Artă. Proiectul a avut premiera anul trecut, la Bucureşti, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru.

Evenimente

31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

„Zonă minată” de Pamela Dürr, în traducerea lui Ciprian Marinescu, are la bază interviuri cu supravieţuitori ai conflictelor sângeroase din Balcani din anii 90 şi încearcă să familiarizeze publicul tânăr cu istoria recentă a Europei. Jasna şi Emina sunt prietene. Nu le-a păsat niciodată că una dintre ele provine dintr-o familie sârbă, iar cealaltă dintr-o familie bosniacă. În 1992, când izbucneşte războiul în Iugoslavia, cele două fete sunt despărţite. Sarajevo e sub asediu, Belgrad încă e sigur. Cine evadează acolo e un duşman pentru croaţi şi bosniaci. După o fugă care le pune în pericol viaţa, cele două prietene se reîntâlnesc în Germania. Poate prietenia lor să reziste? Spectacolul regizat de Simona Ţăruş le aduce în prim - plan pe tinerele actriţe Oana Brânzan şi Mădălina Iagăr, într-o montare emoţionantă recomandată elevilor de liceu.

Ziua Mondială a Teatrului a fost creată de Institutul Internaţional de Teatru, în cadrul Congresului Mondial de la Viena, în anul 1961 şi a fost sărbătorită prima oară în 1962, la 27 martie, ziua în care se deschidea stagiunea Teatrului Naţiunilor din Paris. De atunci, în fiecare an, la aceeaşi dată, comunitatea teatrală internaţională, artişti şi public deopotrivă, celebrează Ziua Mondială a Teatrului. Înfiinţat în 1948 la iniţiativa UNESCO şi a unor personalităţi de seamă din domeniul teatrului, Institutul Internaţional de Teatru este cea mai importantă organizaţie internaţională neguvernamentală din domeniul artelor spectacolului, având relaţii oficiale de consultare şi asociere cu UNESCO.

Iniţiat de Asociaţia Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului (ARPAS), proiectul „Teatru contemporan în săli de clasă” este dezvoltat în colaborare cu Goethe-Institut Bucureşti şi agenţia Henschel din Berlin. Proiect cultural cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural National. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.