Peste jumătate dintre persoanele care lucrează în industria de televiziune britanică – 54%, au fost hărţuite sexual la locul de muncă, iar 84% dintre acestea nu au raportat incidentele, potrivit rezultatelor unui studiu realizat în industria de televiziune britanică, informează hollywoodreporter.com.
Festivalul Internaţional de Televiziune din Edinburgh şi 5 News au realizat un chestionar pe care l-au distribuit în industrie, promiţând respectarea anonimatului respondenţilor. Chestionarul a fost completat de 315 de persoane, inclusiv angajaţi şi freelanceri care colaborează cu televiziuni şi companii de producţie independente.
Dintre persoanele care au declarat în cadrul studiului că au fost victime ale hărţuirii sexuale, 88% sunt femei, iar 12% sunt bărbaţi
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Studiul mai arată că 62% dintre cei care au fost hărţuiţi sexual au spus că incidentele au avut loc în ultimii cinci ani.
Potrivit rezultatelor chestionarului, 71% dintre respondenţi au fost batjocoriţi la locul de muncă, iar 78% dintre aceştia sunt femei şi 22% sunt bărbaţi.
Dintre toate victimele, 68% au spus că nu au raportat incidentele în care au fost batjocorite. Dintre acestea, 78% au spus că s-au temut că raportarea incidentelor ar duce la concedierea lor sau la alte efecte negative asupra carierei.
Rezultatele chestionarului au mai arătat că 68% dintre respondenţi au recunoscut că au cunoscut cazuri în care alte persoane au fost batjocorite sau hărţuite sexual la locul de muncă.
Peste 90% dintre persoanele care au răspuns la chestionar au spus că ştiu foarte bine ce anume reprezintă batjocură şi hărţuire sexuală. Însă, doar 47% au spus că îşi înţeleg drepturile în ceea ce priveşte acţionarea în cazul în care sunt supuşi unui comportament nepotrivit la locul de muncă.
„Abuzul de putere este una dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă în prezent societatea. Am văzut deja cât de răspândit este acest tip de comportament în alte domenii de creaţie, aşa că este foarte important ca acum să punem sub lumina reflectoarelor şi industria de televiziune din Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord”, a spus jurnalista şi fosta prezentatoare BBC Sian Williams.
„În această industrie ne mândrim că reflectăm problemele sociale în programele noastre, dar oamenii care realizează acest conţinut suferă ei înşişi, fără să se facă nimic pentru îndreptarea situaţiei. Trebuie să facem o schimbare, iar să vorbim despre aceste probleme reprezintă primul pas în acest sens”, a spus Lisa Campbell, directorul festivalului din Edinburgh.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.