Proiecţii de film, ateliere de film de animaţie şi multe activităţi creative, recreative şi sportive sunt evenimentele organizate de Primăria Sectorului 1 în Piaţa Amzei, de Ziua Copilului, în cadrul programului Amzei Animat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Programul începe la ora 12.00 şi se va încheia la ora 22.00. 

Copiii între 6-14 ani vor avea de ales între ateliere de desene animate cu creta, decupaj, sau tehnici prin care copiii în sine vor deveni ”personaje animate”. Piaţa Amzei va fi activată de copiii care vor colora şi decupa personaje din animaţii şi forme din natură sau animale pe care vor învăţa să le aducă la viaţă prin tehnici de animaţie. Atelierele sunt facilitate de Nicoleta Miron, artistă de animaţie 2D, regizoare de film şi co-fondatoarea studioului de animaţie Scene06 Shot24.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Adolescenţii se pot implica în ateliere de street-art cu stencil-uri şi stickere.
John dot s artist le propune workshop-uri de lettering (graffiti) şi stencil. Iar cunoscutul artist Pisica Pătrată propune un atelier de stickere, paste-up şi poster-art - forme de exprimare asociate street-art-ului şi folosite de artist pe toată perioada activităţii sale în spaţiul public.

Seara vor fi proiectate filme de lungmetraj pentru toate vârstele, din selecţia Festivalului Animest.  Şi deja weekend-ul de 1 iunie se anunţă unul grozav!

Intrarea la toate activităţile este liberă, mai multe detalii despre program în evenimentul de Facebook: https://fb.me/e/58liFrf84 şi site: https://www.animest.ro/amzei-animat

Program

Sâmbătă, 1 iunie
12:00 - 14:00 // 15:00 - 16:00  // 18:00 - 20:00 -  Activităţi creative
Staţie de tatuaje temporare pentru copii, staţie de creaţie cu oiţe colorate, pictat cu degeţele pe hârtie, treasure hunt.
14:00 - 15:00 // 17:00 - 18:00 - Atelier de animaţie
Copiii între 6-14 ani pot participa la ateliere de decupaj, cretă pe beton sau pixelation. Atelierele sunt cu intrare liberă şi durează 1h. Locurile sunt limitate la 10 copii/atelier, iar înscrierea se face prin prezenţa cu 10 minute înainte de începerea atelierului.
16:00 - „Prietenii magice” (36 minute, filme scurte, fără dialoguri, 3+ ani), „Melcul şi balena” (27 minute, engleză cu subtitrare în română, 6+ ani)
Filmele abordează teme ecologice, dezvoltare durabilă şi conservarea mediului, educarea celor mici în spiritul iubirii faţă de natură şi faţă de semenii lor. Filmul-surpriză, în premieră în România pe marele ecran, este ecranizarea cărţii „The Snail and the Whale” a îndrăgitei scriitoare britanice Julia Donaldson.
20:00 - „Chiar super!” (Norvegia, 77 minute, engleză cu subtitrare în română, 6+ ani)
Hedvig are 11 ani, este pasionată de gaming şi trece prin schimbări spectaculoase când este nevoită să-şi înlocuiască tatăl în rolul de supererou al oraşului mult mai devreme decât se aştepta. Cea care o va ajuta pe Hedvig să facă faţă situaţiei şi să găsească o soluţie care să-i dea încredere în forţele sale este bunica fetei. Împreună, cele două vor face o echipă care va duce mai departe moştenirea familiei.

Duminică, 2 iunie
12:00 - 14:00 // 15:00 - 16:00  // 18:00 - 20:00 -  Activităţi creative
Staţie de tatuaje temporare pentru copii, staţie de creaţie cu oiţe colorate, pictat cu degeţele pe hârtie, treasure hunt.
14:00 - 15:00 // 17:00 - 18:00 - Atelier de animaţie
Copiii între 6-14 ani pot participa la ateliere de decupaj, cretă pe beton sau pixelation. Atelierele sunt cu intrare liberă şi durează 1h. Locurile sunt limitate la 10 copii/atelier, iar înscrierea se face prin prezenţa cu 10 min înainte de începerea atelierului.
16:00 - „Micii exploratori” (32 minute, filme scurte, fără dialoguri, 3+ ani), „Beţişor” (27 minute, engleză cu subtitrare în română, 6+ ani)
O serie de scurtmetraje animate ce ne poartă în lumi nebănuit de frumoase, diferite de ale noastre, lumi magice din vis, situaţii surpriză din care ieşim cu multă imaginaţie, cadouri inedite de la prieteni de departe, călătorii în care ajungem cu puterea minţii, pe care micii exploratori le vor adora. Urmate de ecranizarea animată a cărţii pentru copii „Stick Man” de Julia Donaldson.
20:00 - „Titina” (Norvegia, 90 minute, norvegiană şi engleză cu subtitrare în română, 6+ ani)
Inginerul aeronautic italian Umberto Nobile duce o viaţă liniştită alături de căţeluşa Titina, pe care a salvat-o de pe străzile Romei. Într-o zi, exploratorul norvegian Roald Amundsen îl contactează pentru a-i cere să-i construiască un vehicul cu care să cucerească Polul Nord. Nobile nu pierde ocazia de a intra în istorie. O ia cu el pe Titina, iar trioul inedit porneşte în expediţie spre cel din urmă loc nedescoperit de pe Terra.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.