Prezentatorul BBC News Huw Edwards a fost condamnat la şase luni de închisoare, cu suspendare pe o perioadă de doi ani, după ce a recunoscut acuzaţiile de realizare de imagini indecente cu copii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În iulie, fostul prezentator de ştiri a recunoscut că deţinea 41 de astfel de imagini, care i-au fost trimise pe WhatsApp - inclusiv unele în care apărea o victimă cu vârste cuprinse între şapte şi nouă ani.

El a fost condamnat luni la Westminster Magistrates' Court, unde i s-a cerut, de asemenea, să participe la un program de tratament pentru agresorii sexuali.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

La ultima sa înfăţişare în instanţă, acesta a pledat vinovat la trei capete de acuzare pentru realizarea de imagini indecente cu copii. În conformitate cu legea, imaginile pot însemna fotografii sau clipuri.

Până anul trecut, Edwards a fost unul dintre principalii prezentatori ai emisiunii „News at Ten” de la BBC One şi a asigurat adesea acoperirea evenimentelor naţionale majore.

Judecătorul care l-a condamnat luni a declarat că „reputaţia îndelung câştigată” a fost „distusă”.

Un purtător de cuvânt al BBC a declarat că organizaţia a fost „îngrozită” de infracţiunile lui Edwards. „El a trădat nu doar BBC, ci şi publicul care a crezut în el”.

Edwards va fi înscris în registrul infractorilor sexuali timp de şapte ani - ceea ce înseamnă că trebuie să anunţe poliţia despre locul în care se află.

Instanţa a aflat că Edwards a trimis sute de lire unui agresor sexual condamnat după ce acesta i-a trimis imagini pornografice.

Deşi majoritatea imaginilor erau cu bărbaţi adulţi, o proporţie semnificativă a imaginilor erau cu copii.

Dintre cele 377 de imagini, 41 erau imagini indecente, ceea ce înseamnă că erau minori.

Procurorul Ian Hope a confirmat detaliile de la prima audiere, şi anume că imaginile de categoria A pe care Edwards le deţinea erau în majoritate ale unor copii cu vârste cuprinse între 13 şi 15 ani.
Un copil avea între şapte şi nouă ani.

Edwards a fost cel mai bine plătit jurnalist al BBC, primind între 475.000 şi 479.999 de lire sterline între aprilie 2023 şi aprilie 2024.

BBC i-a cerut să returneze cele 200.000 de lire sterline pe care le-a câştigat între arestarea sa în noiembrie anul trecut şi demisia sa în aprilie anul acesta.

Directorul general al BBC a declarat săptămâna trecută că „sunt în curs discuţii” cu privire la posibilitatea de a recupera banii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.