Preşedintele Institutului Cultural Român (ICR), Liviu Jicman, le-a propus pe Aura Woodward pentru funcţia de director al ICR Londra şi pe Raluca Cimpoiaşu pentru funcţia de director adjunct, au declarat surse oficiale pentru News,ro. Noile propuneri au fost trimise deja pentru avizare către Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Culturii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Informaţia a fost confirmată, la solicitarea News.ro, de Liviu Jicman, preşedintele ICR, care a adăugat că nu va comenta respectivele propuneri înainte de audierea candidatelor în Comisiile reunite de cultură şi politică externă ale Senatului.
 
Aura Woodward are o experienţă de peste 20 de ani în strategie, management şi comunicare. În perioada 2014 - 2019, Aura Woodward a condus Fundaţia Prinţul de Wales România, dezvoltând proiecte culturale importante, inclusiv în domeniul protejării patrimoniului arhitectural şi de susţinere a unor forme de artă tradiţională. Anterior, Aura Woodward a fost jurnalist radio la BBC World Service. Între 2021-2022, a activat ca ofiţer consular în cadrul Ambasadei României din Regatul Unit al Marii Britanii.
FOTO: Facebook / Aura Woodward
FOTO: Facebook / Aura Woodward
 
 
Raluca Cimpoiaşu îşi desfăşoară în prezent activitatea la ICR New York, iar anterior a fost referent relaţii la ICR Londra (2010-2018).
Fosta şefă a ICR Londra, Catinca Nistor, a fost eliberată din funcţie la jumătatea lunii mai, atât numirea sa, cât şi mandatul fiind controversate.

La momentul numirii sale la conducerea ICR Londra, Catinca Nistor a fost criticată de USR, care a acuzat că "PSD şi PNL fac ceea ce ştiu mai bine şi anume să-şi împartă funcţii şi să pună la conducerea instituţiilor oameni total nepregătiţi profesional, strict pe criterii politice".

"Ce o recomandă? Este fiica actorului Stelian Nistor, fost lider al Lojei Masonice de rit scoţian. A fost trimisă în judecată pentru că şi-ar fi atribuit sume de bani necuvenite, ca director interimar al Teatrului Bulandra, funcţie pe care a ocupat-o în mandatul Gabrielei Firea. Întrebată în timpul audierilor care sunt principalele sale obiective pentru acest mandat, a afirmat cu nonşalanţă că deocamdată nu este în măsură să răspundă la întrebare şi că va putea răspunde concret în anul… 2023”, arătau atunci reprezentanţii USR.

La 1 martie, şefa ICR Londra a cântat într-un spectacol găzduit de instituţia pe care o conduce, la care a fost prezent şi violoncelistul Andrei Cavassi, stânind numeroase critici în social media. După această apariţie, preşedintele ICR a înaintat propunerea de revocare. 

În noiembrie 2022, Libertatea.ro a relatat că statul român plăteşte o chirie lunară de 6.500 de lire pentru directoarea ICR Londra care ar fi refuzat apartamentul pus la dispoziţie, în care au locuit directorii anteriori. 

Potrivit legii 356/2003, numirea şi revocarea directorilor şi a directorilor adjuncţi se fac la propunerea preşedintelui Institutului şi cu avizul comun al Comisiei pentru cultură şi media şi al Comisiei pentru politică externă ale Senatului, prin ordin comun al ministrului Afacerilor externe, al ministrului Culturii şi al preşedintelui Institutului, pentru un mandat de 4 ani.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.