Mircea Diaconu şi-a exprimat regretul pentru decesul actriţei Stela Popescu, declarând, joi, pentru Agenţia de presă News.ro, că artista „a fost ca o flacără tot timpul”, cu un temperament de invidiat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Diaconu a precizat că o aprecia pe Stela Popescu, deşi nu au lucrat niciodată împreună, în film sau teatru.

„Nu am lucrat niciodată cu ea, nici la film, nici la teatru. Ea a fost pe tronsonul varieté şi nu ne-am intersectat. Dar, fireşte, suntem puţini, ne ştim între noi. Chiar nu îmi vine să cred, pur şi simplu! Cum s-a stins aşa, parcă dintr-odată, pentru că era de o vioiciune şi tot timpul temperamentul ei a fost absolut de invidiat şi hazul şi umorul ei. A fost ca o flacără tot timpul. Pur şi simplu chiar poţi să spui că s-a stins, dat fiind că aşa a trăit, ca o flacără. Îmi pare rău”, a spus el.

Actorul a menţionat că a văzut-o pe Stela Popescu într-un singur spectacol de teatru, „Preşul”, de Ion Băieşu. „Era senzaţională”, a spus el.

Joi, Stela Popescu a fost găsită decedată în locuinţa sa, iar echipajul SMURD sosit la faţa locului a constatat decesul.

Născută la 21 decembrie 1935, în Orhei, Basarabia, într-o familie de învăţători, şi-a început cariera în teatru şi film în 1956.

Din 1963, a jucat la teatrul de Revistă „Constantin Tănase“ din Bucureşti, apoi s-a angajat la Teatrul de Comedie. Tot din 1963 a început lunga colaborare cu Radiodifuziunea Română, urmată, mai târziu, de cea cu Televiziunea Română.

Pe 7 februarie 2004, a primit din partea şefului statului Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, categoria D - Arta Spectacolului, „în semn de apreciere a întregii activităţui şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului“.

Pe 10 septembrie 2013, regele Mihai I i-a conferit, prin fiica sa, principesa Margareta, decoraţia ”Nihil Sine Deo“. Pe 1 iunie 2017, a primit diploma de Cetăţean de Onoare al Braşovului, oraş în care a făcut şcoala şi facultatea şi a jucat în 400 de spectacole, ea declarând că „dacă în piept ai o inimă ce tot arde, rămâi tânăr şi la 90 de ani”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.