Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale a transmis luni un comunicat prin care răspunde acuzaţiilor făcute de organizatorii Bucharest International Film Festival, Asociaţia Tangaj Dance, privind comiterea mai multor greşeli de procedură în legătură cu finanţarea obţinută pentru organizarea ediţiei de anul acesta şi asumată de Consiliului Interministerial pentru Centenar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

MCIN gestionează anul acesta suma de 150 de milioane de lei destinată proiectelor dedicate Centenarului şi, „deşi s-a avut în vedere urgenţa implementării proiectelor, la fel de importantă a fost aplicarea procedurii interne de verificare a contractelor şi de obţinere a tuturor avizelor necesare”, a transmis instituţia într-un comunicat.

Comunicarea dintre reprezentanţii MCIN şi beneficiari, printre care şi Asociaţia Tangaj Dance, a avut ca scop „încadrarea în prevederile legale referitoare la cheltuirea banului public şi respectarea OMCIN 2319/2018, conform căruia finanţarea se utilizează numai după data intrării în vigoare a contractului pentru finanţare nerambursabilă şi numai în termenul de valabilitate al acestuia".

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Astfel, la semnarea contractelor de finanţare, beneficiarii au fost informaţi - susţine MCIN - „despre documentele în baza cărora se vor face deconturile (ghid de decont, anexă la contractul de finanţare)  şi au fost înştiinţaţi că pot începe pregătirea activităţilor ce urmează a fi implementate, fară a angaja cheltuieli”.

Referitor la proiectul Asociaţiei Tangaj Dance, după semnarea de către beneficiar a contractului de finanţare, pe 31 august 2018, documentul a urmat procedura de control şi obţinere a avizelor interne din MCIN.

„Având în vedere faptul că perioada de desfăşurare a proiectului «[re]tracing» - BIDFF, conform cererii de finanţare, a fost 3 - 9 septembrie, deci cu începere în prima zi lucrătoare după semnarea de către beneficiar a contractului de finanţare, beneficiarul a fost înştiinţat pe 07.09.2018 că, pentru a beneficia de finanţarea alocată, este necesar să se încadreze în cerinţele art. 14, alin (13) din OMCIN 2319/2018, conform căruia «finanţarea se utilizează numai după data intrării în vigoare a contractului pentru finanţare nerambursabilă şi numai în termenul de valabilitate al acestuia», ceea ce presupunea decalarea perioadei de implementare a proiectului la o dată ulterioară semnării contractului de finanţare”.

În plus, transmite MCIN, „beneficiarilor le-a fost transmis draft-ul contractului de finanţare, aşa cum precizează şi comunicatul Asociaţiei Tangaj Dance, în data de 30 august, managerul festivalului răspunzând acestei corespondenţe şi transmiţând contractul completat, pentru ca în data de 31 august să se prezinte la sediul MCIN pentru semnarea lui, asumându-şi astfel toate prevederile cuprinse în acesta.
Totodată, precizăm că la semnarea contractelor de finanţare, tuturor beneficiarilor li s-a solicitat completarea anexelor la contract, şi nu modificarea bugetelor”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.