Cinefilii vor putea urmări două episoade din serialul „Marcel Iureş prezintă Enigmele României" în cadrul secţiunii Documentar a festivalului Serile Filmului Românesc (SRF) de la Iaşi. Acestea vor fi difuzate sâmbătă, 3 august, de la ora 13.00, la Cinema Ateneu, Iaşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Proiecţia va fi urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri despre culisele emisiunii, la care vor lua parte actorul Marcel Iureş, producătorul executiv John Florescu şi producătorul asociat al documentarului, Dan Drăghicescu.

Cele două episoade care urmează a fi proiectate în cadrul celei de-a cincisprezecea ediţii a Serilor Filmului Românesc explorează mistere şi enigme din istoria României, cum ar fi cauza morţii poetului naţional Mihai Eminescu şi căutarea tablourilor dispărute în urma „marelui jaf" de la muzeul Brukenthal din Sibiu.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

„Marcel Iureş prezintă Enigmele României" este cea de-a doua serie locală a televiziunii History Channel în România, formată din şase episoade de 30 de minute, în care consacratul actor Marcel Iureş cercetează o serie de enigme fără răspuns, care se axează pe istorie, geologie, castele, crime, lumini cereşti, tulburări mentale şi ritualuri religioase ascunse.

Actor de teatru şi de cinema respectat, Marcel Iureş a lucrat şi cu regizori americani legendari precum Brian De Palma şi Francis Ford Coppola şi a împărţit ecranul cu giganţi de la Hollywood precum Tom Cruise, Johnny Depp, Nicole Kidman, George Clooney şi Brad Pitt. Filmografia sa internaţională include roluri în filme precum „Interviu cu un vampir: Cronicile Vampirilor" (1994), „Misiune imposibilă" (1996), „Pacificatorul" (1997), „Războiul lui Tom Hart" (2007), „Tinereţe fără tinereţe" (2007) şi „Piraţii din Caraibe: La capătul lumii" (2007). Printre cele mai remarcate filme româneşti în care a jucat Marcel Iureş se numără „Stejarul" (1992), „Balanţa" (1992), „Vacanţa cea mare" (1988), „Tatăl fantomă" (2011) şi „Octav" (2017).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.