Vernisajul expoziţiei „Ecouri şi lumini” semnată de designerul Monica Ioniţă, fondatoarea proiectului Vechi ca Nou, o iniţiativă care promovează reutilizarea creativă a materialelor, va avea loc în 5 septembrie, la ora 19.00, în showroomul din strada Paris 14A, Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Această expoziţie unică explorează temele alegerilor sustenabile, reciclării şi dorului de vremuri mai puţin grăbite, în armonie cu natura. Expoziţia include colecţii de lămpi, vaze şi tablouri realizate din materiale reciclate, care reflectă angajamentul artistei faţă de mediu, dar şi dragostea pentru tradiţii.

Monica Ioniţă, recunoscută pentru abordarea sa inedită, transformă materiale aparent banale în opere de artă ce povestesc despre trecut şi despre viitorul nostru comun. Fiecare piesă este o combinaţie de creativitate şi conştientizare ecologică, demonstrând că arta poate fi atât frumoasă, cât şi responsabilă.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Expoziţia aduce în prim-plan colecţia sa diversă, inclusiv lămpi şi vaze din papier mâché, realizate cu o atenţie deosebită la detalii şi la sursa materialelor.

Printre lucrările notabile se numără lampa „Lumina din Abis”, care îmbină simboluri umane cu o estetică profundă, şi vaza „Ecoul Secetei”, care surprinde esenţa schimbărilor climatice. Piesele sunt realizate din hârtie reciclată, în special din cataloage ale unor hypermarketuri, şi reprezintă şi o formă de protest faţă de consumismul la care suntem îndemnaţi în timp ce planeta înregistrează temperaturi record şi risipa alimentară atinge cote alarmante.

Expoziţia „Ecouri şi lumini” se remarcă printr-o serie specială de şase tablouri, intitulată „Dor”, care constituie nucleul tematic al evenimentului. Aceste lucrări, inspirate de dorul Monicăi Ioniţă pentru vremuri mai simple şi legătura profundă cu natura, sunt mai mult decât simple reprezentări vizuale; ele sunt pagini de jurnal ce povestesc despre amintiri şi sentimente autentice. Fiecare tablou este o fereastră către trecutul rural al artistei, reflectând un univers de emoţii şi experienţe personale. Muzica adusă de DJ Gruia va completa experienţa, oferind o coloană sonoră care uneşte vizitatorii cu atmosfera rurală evocată de lucrările Monicăi. Astfel, „Ecouri şi lumini” nu este doar o expoziţie de artă, ci o imersiune într-un univers creativ care celebrează atât sustenabilitatea, cât şi memoria culturală.

„Expoziţia Ecouri şi lumini este o întoarcere la rădăcini, un tribut adus copilăriei mele petrecute la ţară şi o reflecţie asupra modului în care am învăţat să dau o nouă viaţă materialelor. De mică, am fost fascinată de posibilitatea de a da o nouă viaţă obiectelor aparent nefolositoare, inspirată de tradiţiile şi învăţăturile primite de la mamaie. În această expoziţie, fiecare lucrare reflectă dragostea mea pentru sustenabilitate şi pentru arta care reînvie legătura cu trecutul. Ecouri şi lumini este despre a găsi frumuseţea în simplitate şi a transforma resursele disponibile în obiecte care păstrează vie legătura cu tradiţiile şi valorile noastre fundamentale”, spune Monica Ioniţă.

Monica Ioniţă este designer de interior şi făuritoare de obiecte unice din materiale reciclate, dedicată transformării deşeurilor în piese de artă funcţionale şi sustenabile. Absolventă de Jurnalism şi de Agricultură, Monica şi-a dedicat ultimii ani transformării deşeurilor în obiecte decorative, dorind să aducă o schimbare pozitivă în lume prin fiecare proiect realizat. Este fondatoarea proiectului Vechi ca Nou, o iniţiativă care promovează reutilizarea creativă a materialelor.

Expoziţia va rămâne accesibilă publicului până în 19 septembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.