O lucrare Banksy de la intrarea în Grădina Zoologică din Londra a fost îndepărtată pentru „siguranţă” şi pentru ca instituţia să îşi folosească întreaga intrare pe perioada verii, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Lucrarea, care arată o gorilă ridicând oblonul pentru a elibera un leu de mare şi păsări, a fost înlocuită cu o replică.

Pe un panou din apropiere scrie acum „Banksy woz ere” şi oferă scuze fanilor dezamăgiţi ai artistului stradal.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Aceasta a fost cea de-a noua lucrare Banksy care a apărut în Londra în tot atâtea zile şi urmează imaginilor cu o capră, elefanţi, maimuţe, un lup, pelicani, o pisică, piranha şi un rinocer.

La apariţia operei de artă, grădina zoologică din Londra a declarat că a fost o „surpriză incredibilă” şi că a fost „încântată” că celebrul artist graffiti a ales acest loc.

Grădina zoologică a folosit o protecţie de plastic transparentă pentru a proteja opera de artă „de strălucirea soarelui” şi a instalat o barieră în jurul picturii murale.

Cu toate acestea, sâmbătă, pe X, grădina zoologică a anunţat îndepărtarea acesteia şi a declarat că se gândeşte ce să facă cu opera de artă, „dar suntem dornici să păstrăm în mod corespunzător acest moment din istoria noastră”.

Două dintre celelalte opere de artă din serie, inclusiv o siluetă a elefanţilor din Edith Grove din Chelsea, au fost vandalizate, iar o alta a fost furată la doar câteva ore după ce a fost expusă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.