Expoziţia "Servirea mâncării, între medieval şi modern", care va fi deschisă între 20 iulie şi 31 decembrie la Muzeul Naţional Brukenthal, prezintă, prin intermediul a 16 panouri, o istorie pe scurt a evoluţiei veselei şi tacâmurilor folosite în spaţiul european, la trecerea dintre medieval şi modern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

De la servirea mâncării pe felii de pâine uscată, până la folosirea vaselor speciale pentru păstrarea temperaturii calde sau reci a mâncării, poveştile cuprinse în această expoziţie urmăresc evoluţia cuţitului de la armă-tacâm la stadiul de cuţit de masă, materialele alese în producerea lingurilor sau povestea "Cenuşăresei tacâmurilor" - furculiţa, a cărei folosire generalizată a reuşit abia în era industrializării.

De asemenea, naraţiunea expoziţiei urmăreşte felul în care statutul social este subliniat prin intermediul achiziţionării şi folosirii instrumentarului de masă.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Sunt prezentate piese din argint, cositor, cupru şi oţel din colecţiile Muzeului de Istorie Casa Altemberger, datate în secolele XVI - XIX, mai puţin cunoscute sau care nu au fost expuse până la această dată.

Vernisajul va avea loc la ora 19.00. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.