Expoziţia "Servirea mâncării, între medieval şi modern", care va fi deschisă între 20 iulie şi 31 decembrie la Muzeul Naţional Brukenthal, prezintă, prin intermediul a 16 panouri, o istorie pe scurt a evoluţiei veselei şi tacâmurilor folosite în spaţiul european, la trecerea dintre medieval şi modern.
De la servirea mâncării pe felii de pâine uscată, până la folosirea vaselor speciale pentru păstrarea temperaturii calde sau reci a mâncării, poveştile cuprinse în această expoziţie urmăresc evoluţia cuţitului de la armă-tacâm la stadiul de cuţit de masă, materialele alese în producerea lingurilor sau povestea "Cenuşăresei tacâmurilor" - furculiţa, a cărei folosire generalizată a reuşit abia în era industrializării.
De asemenea, naraţiunea expoziţiei urmăreşte felul în care statutul social este subliniat prin intermediul achiziţionării şi folosirii instrumentarului de masă.
Sunt prezentate piese din argint, cositor, cupru şi oţel din colecţiile Muzeului de Istorie Casa Altemberger, datate în secolele XVI - XIX, mai puţin cunoscute sau care nu au fost expuse până la această dată.
Vernisajul va avea loc la ora 19.00.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.