Dezbaterea "Istorie şi identitate gastronomică naţională", la care vor participa scriitorul Andrei Pleşu şi istoricul Constanţa Vintilă Ghiţulescu, va fi organizată miercuri, de la ora 14.00, la Muzeul Naţional de Istorie a României, în colaborare cu Gastroart.ro.
Evenimentul va avea loc miercuri, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, Sala Lapidarium.
Principalele teme ale dezbaterii sunt: "Avem sau nu avem o istorie gastronomică românească?", "Cum ar trebui să arate identitatea culinară naţională?", "Sunt sau nu preparatele tradiţionale româneşti?", "La ce se referă reinterpretarea bucătăriei tradiţionale?", "Este multiinfluenţa specificul nostru culinar?".
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
La eveniment vor participa: Andrei Pleşu - scriitor, eseist, estetician şi istoric al artei, Constanţa Vintilă Ghiţulescu - doctor în istorie şi civilizaţie şi sociologie, Cornel Ilie - doctor în istorie, director adjunct al MNIR, Anda Becuţ Marinescu - doctor în sociologie şi cercetător în cultură, Nico Lontraş - chef, pioner al mişcării de reinterpretare a bucătăriei tradiţionale.
Dezbaterea va fi moderată de Cosmin Dragomir, jurnalist cultural.
Evenimentul face parte din campania pentru promovarea gastronomiei şi vinurilor româneşti iniţiată de gastroart.ro, vinul.ro, Rare Food Services şi ARSMA. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.