Editura Curtea Veche Publishing oferă câte o carte celor care se vaccinează în perioada 7-16 mai şi prezintă dovada în librăriile Diverta din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Curtea Veche Publishing susţine campania de vaccinare prin încurajarea dezbaterilor informate.

Pe 8 mai, scriitorii editurii au intrat live într-un maraton-suport în care au discutat propriile experienţe, felul în care pandemia i-a afectat şi motivele care i-au determinat să se vaccineze. 

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

În cadrul maratonului-suport Curtea Veche Publishing, experienţele împărtăşite de scriitorii editurii au fost diverse. Medicul Adrian Sângeorzan, care profesează în New York, a explicat de ce vaccinuri în care putem avea încredere au putut fi elaborate într-un interval de timp atât de scurt.

Antropologul Alec Bălăşescu, care a trecut prin pandemie în Hong Kong şi Germania, apreciază eficienţa vaccinării din România. Gaspar Gyorgy a vorbit despre efectele psihologice ale pandemiei şi despre cât de mult a contat pentru familia sa faptul că a fost printre primii care s-au vaccinat.

Avocata Alina Dumitraşcu a experimentat restricţiile dure din Italia şi a povestit cât de dificil este să trăieşti într-o ţară în care îţi doreşti să te poţi vaccina, însă încă nu ai încă acces la vaccin. Nici pentru lumea muzicală nu este uşor, muzicianul Cornel Ilie (fondatorul trupei Vunk) a explicat cât de importantă este vaccinarea în masă pentru reluarea concertelor şi a unui stil de viaţă mai aproape de normal. În lumea presei, jurnaliştii au avut acces la informaţii la prima mână despre efectele Covid-19, aşa că decizia vaccinării a venit extrem de firesc – aşa a fost în cazul producătorului de ştiri Alex Donovici. Campioana olimpică Diana Bulimar şi scriitoarea Carmen Firan şi-au povestit de asemenea experienţele.

Maratonul-suport a fost urmărit de câteva mii de persoane. Alături de autorii editurii, şi-au exprimat susţinerea şi streamerii Silviu Faiăr şi Alex Zlăvog. Evenimentul a fost difuzat live pe platforma Twitch şi va fi disponibil şi pe YouTube Curtea Veche Publishing după data de 15 mai.

Pentru fiecare persoană care se vacinează în perioada 7-16 mai, Curtea Veche Publishing oferă câte o carte. Cei care primesc prima doză de vaccin anti-Covid-19 în perioada 7 mai (începând cu ora 16.00) - 16 mai (până la ora 20.00) şi prezintă dovada vaccinării în orice magazin Diverta din Bucureşti vor primi o carte de ficţiune, non-ficţiune sau pentru copii, la alegere în limita stocului disponibil.

Prin această acţiune, editura se alătură iniţiativei naţionale de sprijinire a imunizării împotriva virusului SARS-CoV-2 şi creează spaţiul pentru un dialog public informal dar informat, clar şi deschis despre vaccinare.

„O editură va sprijini întotdeauna informarea şi luarea de atitudine atunci când e nevoie. Comunicarea prin canalele oficiale e necesară, dar ce se întâmplă mai departe? Dincolo de cărţile despre pandemie pe care le-am publicat, am considerat că putem răspunde mesajelor de la cititorii noştri prin crearea unui spaţiu online de discuţie despre vaccinare care să permită fiecăruia să ia decizii informate şi să înveţe şi din alte experienţe. De multe ori, în mediul online ne pierdem într-o avalanşă de informaţii, uneori contradictorii”, spune Barna Némethi, director executiv Curtea Veche Publishing.

„Trebuie să avem încredere în ştiinţă.” (Cornel Ilie, muzician şi autor Curtea Veche Publishing)

„Din martie anul trecut, viaţa a fost complet dată peste cap. Tot ceea ce era cunoscut şi predictibil a devenit necunoscut şi impredictibil, ceea ce a scos la suprafaţă multe emoţii dificile şi complicate, multe frustrări, multe momente de furie, de frică, de anxietate, care m-au provocat. […] După ce m-am întors de la centrul de vaccinare, toată frica şi anxietatea a dispărut.” (Gaspar Gyorgy, psiholog şi autor Curtea Veche Publishing)

„Am aşteptat vaccinul ăsta, în spital cel puţin, ca pe o licoare sfântă. Pentru că am trăit un coşmar. Spitalul meu a fost aproape închis, cu excepţia sălii de naştere. Şi totul a fost «covidizat» de sus până jos. […] Dar odată cu venirea vaccinului din ianuarie, situaţia s-a îmbunătăţit simţitor.” (Adrian Sângeorzan, medic şi scriitor)

„Eu am început pandemia în Hong Kong şi am continuat-o în Frankfurt. Şi din aceste perspective mi se pare cu atât mai mult necesară grăbirea vaccinării. În sensul în care a fost vehiculată informaţia că dacă toată lumea se îmbolnăveşte, o să avem imunitate de turmă. Nu-i adevărat! Imunitatea de turmă se obţine dacă cel puţin 50-70% din populaţie e vaccinată. […] În Germania vaccinarea nu e atât de eficientă pe cât este în România” (Alec Bălăşescu, antropolog şi scriitor)

„Dacă te uiţi în trecut, vezi că periodic a apărut câte o boală; pe fiecare am reuşit să o depăşim cu un vaccin. […] Deja s-au vaccinat peste două milioane de oameni numai în România. Ăsta e drumul cel bun ca să scăpăm de pandemie” (Diana Bulimar, gimnastă şi autoare Curtea Veche Publishing)

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.