Criza climatică, conflictul, protestul, drepturile omului şi pandemia sunt principalele teme ale ediţiei din acest an ale competiţiei pentru cea mai bună fotografie de presă, cu şase concurenţi în cursa pentru acest premiu, scrie DPA.
Juriul competiţiei World Press Photo a anunţat miercuri nominalizările şi a evidenţiat puterea narativă a imaginilor.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
"Printre nominalizate sunt poveşti remarcabile de speranţă, rezilienţă şi schimbare socială", a transmis directorul Fundaţiei World Press Photo Joumana El Zein Khoury.
Între nominalizaţi se află fotografa americană Evelyn Hockstein, a cărei fotografie reflectă controversa cu privire la statuia lui Lincoln din Statele Unite.
Fotograful rus Valery Melnikov arată familia unui refugiat armean din Nagorno-Karabah, în timp ce un alt fotograf rus, Oleg Ponomarev, a fost nominalizat pentru o imagine a unei persoane transgen.
Fotograful danez Mads Nissen a ilustrat o femeie care a fost îmbrăţişată pentru prima dată după multe luni datorită unei pelerine de plastic.
Imaginea spaniolului Luis Tato este cu invazia lăcustelor din Africa de Est.
Explozia devastatoare din portul de la Beirut este surprinsă de fotograful italian Lorenzo Tugnoli.
Fotografiile nominalizatele au fost alese din mai mult de 74.000, realizate de 4.300 de fotografi din 130 de ţări din toată lumea.
Premiile, la opt categorii, vor fi anunţate la Amsterdam, pe 15 aprilie.
Pandemia a provocat dificultăţi financiare competiţiei, cu expoziţii anulate şi scăderi ale veniturilor. Prin urmare, premiul de anul acesta este de 5.000 de euro (5.940 de dolari), jumătate din suma obişnuită, potrivit unui purtător de cuvânt.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...