Cea de-a doua ediţie a Laboratorului de Teatru DENS a fost câştigată de spectacolul ”Mitică Popescu” după Camil Petrescu, în regia lui Roman Ilin Feodori, director artistic al Teatrului Tânărului Spectator din Krasnoiarsk, acesta urmând să fie inclus în stagiunea 2018 – 2019 a Teatrului Nottara din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Roman Ilin Feodori a propus o recitire a piesei ”Mitică Popescu, pe care a redus-o la patru actori, care au jucat multiple roluri, informează Teatrul Nottara.

Laureat al Premiului ”Masca de Aur” (2012) pentru spectacolul ”Mutter Courage şi copiii ei (Teatrul de Dramă ”V.M. Şukşindin Altai), Ilin Roman Feodori a spus că nu a mai lucrat până acum cu artişti care nu vorbesc limba rusă, experienţa aceasta fiind una pozitivă.

Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum

”Mi-a fost mai uşor cu actorii români, pentru că actorii ruşi se pregătesc îndelung şi nu au suficient curaj, pe când aici am fost încântat să văd cât de mult am empatizat cu artiştii cu care am lucrat la Nottara, au fost mult mai aproape de stilul meu, au avut reacţii rapide, m-a impresionat stilul lor liber şi îndrăzneţ”, a spus Ilin Roman Feodori.

Regizorul va realiza, anul viitor, o producţie scenică la Teatrul Nottara, urmând să vină din nou la Bucureşti, împreună cu scenograful, către sfârşitul acestui an, pentru a finaliza negocierile noului proiect.

Spectacolul câştigător a fost desemnat de votului publicului care a vizionat toate cele trei schiţe incluse în Laboratorul de Teatru DENS.

Celelalte două spectacole prezentate în cadrul laboratorului au fost ”Steaua fără nume de Mihail Sebastian, regizat de Vladimir Smirnov, şi ”Opinia publică de Aurel Baranga, regizat de Aleksei Logacev.

În urma primei ediţii a laboratorului, toate cele trei schiţe de spectacol propuse de echipa lui Oleg Loevski au intrat în repertoriul Nottara în stagiunea 2016 – 2017: ”Iubirea la oameni” de Dmitri Bogoslavski, ”8 femei” de Robert Thomas şi ”Burlaci şi burlăciţe” de Hanoch Levin.

Laboratorul de Teatru DENS, aflat la cea de-a doua ediţie, coordonat de criticul şi producătorul rus de teatru Oleg Loevski, a fost organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Teatrul Nottara, în perioada 14 – 21 august.

Roman Ilin-Feodori a absolvit, în 2004, Academia de Stat de Artă Teatrală din Sankt Petersburg, în cadrul căreia a urmat cursurile de regie ale lui Ghenadi Trostianenţki. Ca regizor, a montat spectacole pe scenele multor teatre din Rusia precum şi din Ţările Baltice, inclusiv la Teatrulul de Artă Cehov din Moscova şi Teatrul Rus de Stat al Naţiunilor. A fost prim-regizor al Teatrului de Dramă V.M. Şukşin din Altai, iar din anul 2011, prim-regizor al Teatrului Tânărului Spectator din Krasnoiarsk, preluând coordonarea artistică a acestuia, în anul 2016. Spectacolele lui au fost premiate în cadrul festivalurilor internaţionale, naţionale şi regionale. În 2014, i-a fost acordată distincţia Guvernului Regiunii Krasnoiarsk pentru contribuţia sa la păstrarea şi dezvoltarea culturii regionale.

Oleg Loevski este unul dintre cei mai influenţi producători de teatru din Rusia, iniţiator al unor serii de ateliere (”Regia tânără şi teatrul profesionist”) şi seminarii de dramaturgie contemporană în Sankt Petersburg, Samara, Voronej. Este membru al Asociaţiei Internaţionale a Teatrelor pentru Copii şi Tineret din Rusia, director adjunct al Teatrului pentru Tineret din Ekaterinburg, unde este responsabil cu relaţiile internaţionale. Oleg Loevski este laureat al unor premii importante, printre care Premiul Internaţional Diaghilev şi Premiul Internaţional Stanislavsky. Este dramaturg, dar scrie şi scenarii de film, fiind câştigător al Premiului Guvernatorului Regiunii Sverdlovsk pentru cinema, pentru scrierea, împreună cu L. Porokhnya, a scenariului filmului ”The kid”, regizat de V. Makeranets.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.