Cea de-a cincea ediţie a Cotroceni Summer School, un proiect de educaţie non-formală adresat copiilor cu vârste cuprinse între 8 şi 15 ani, va fi organizat în perioada 23 iulie - 14 august la Muzeul Naţional Cotroceni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Pe parcursul a patru săptămâni, copiii sunt invitaţi să participe la ateliere creative de educaţie pentru patrimoniu, care le vor oferi prilejul să descopere patrimoniul material şi imaterial al Muzeului Naţional Cotroceni, dezvoltându-şi, în acelaşi timp, abilităţile de comunicare şi de interacţiune, spiritul artistic şi creativitatea.

Participanţii vor descoperi, cu ajutorul trainerilor specialişti ai Muzeului Naţional Cotroceni, câte o meserie specifică muzeului: cercetător, ghid, curator sau restaurator. Fiecare modul va avea doi traineri şi un număr maxim de 20 de participanţi (numărul minim este de 6 persoane).

Cele 4 ateliere se vor desfăşura, în ordine, astfel:

• Atelierul de ghidaj, durata: 2 ore/zi, 4 zile, perioada: 23 – 26 iulie. Vârsta participanţilor: 8-12 ani
• Atelierul de curatoriat, durata: 2 ore/zi, 4 zile, perioada: 30 iulie – 2 august. Vârsta participanţilor: 8-12 ani
• Atelierul de cercetare, durata: 2 ore/zi, 4 zile, perioada: 6 – 9 august, Vârsta participanţilor: 12-15 ani
• Atelierul de restaurare, durata: 2 ore/zi, 3 zile, perioada: 12 – 14 august. Vârsta participanţilor: 10-13 ani. 

Participarea la ateliere este contra cost şi se face prin completarea formularului de înscriere, disponibil pe site-ul Muzeului Naţional Cotroceni, la secţiunea Proiecte culturale/Proiecte educaţionale/Cotroceni Summer School V. Înscrierile încep în 9 iulie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.