Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN) a anunţat că alocă 4 milioane de lei pentru programe culturale derulate în perioada 2020 - 2021 şi 20 de milioane de lei pentru 12 arii tematice în care se pot încadra proiectele culturale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Consiliul AFCN a decis, de asemenea, creşterea plafoanelor de finanţare pe arii.

În ceea ce priveşte programele culturale, vor fi acordate finanţări nerambursabile pentru cele cu o durată minimă de 18 luni, care se vor derula pe perioada cuprinsă între ianuarie 2020 şi 15 noiembrie 2021.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Sunt vizate: promovarea diversităţii şi a toleranţei, dezvoltarea de abordări inter/multidisciplinare şi generarea de noi audienţe.

Suma care poate fi solicitată pentru un program trebuie să fie de minim 150.000 de lei şi de maxim 200.000 de lei. Pentru a fi eligibile, programele culturale propuse trebuie să asigure o co-finanţare de minim 25% din bugetul proiectului.

Cât priveşte proiectele culturale, vor fi acordate finanţări nerambursabile pentru cele derulate în perioada cuprinsă între data semnării contractului de finanţare şi 15 noiembrie 2019.

Bugetul de 20 de milioane de lei acoperă ariile: arte vizuale, artele spectacolului - teatru, muzică, dans, arta digitală şi noile media, festivalurile, intervenţie culturală, rezidenţe de creaţie, educaţie prin cultură, promovarea culturii scrise, patrimoniu cultural material, patrimoniu cultural imaterial. Pentru contestaţii sunt alocaţi 1,6 milioane de lei.

Pentru a fi eligibile proiectele culturale propuse trebuie să asigure o co-finanţare de minim 10% din bugetul proiectului.

Toate informaţiile referitoare la priorităţi, plafoane de finanţare şi calendarul de derulare a sesiunii I/2020 sunt disponibile online pe pagina afcn.ro. Doar în acestă sesiune se pot depune proiecte de rezidenţe artistice şi programe culturale.

„Din perspectiva noastră, această sesiune este cea mai importantă, atât în ceea ce priveşte bugetul alocat, cât şi pentru că oferă oportunitatea derulării proiectelor pe o perioadă mai mare de timp”, a transmis într-un comunicat Irina Cios, directoarea AFCN.

Aplicaţia online va fi deschisă pentru perioada 01 - 30 septembrie 2019. Ofertele culturale vor putea fi completate în formularul online numai începând cu 1 septembrie ora 10:00. Termenul limită pentru înscrierea proiectelor şi programelor culturale este 30 septembrie, ora 17:00.

Tot pe 1 septembrie va fi deschisă şi aplicaţia de înscriere a candidaturilor evaluatorilor. Candidatura se depune individual, prin completarea unui profil personal în aplicaţia online (afcn-experti.ro), urmată de selectarea butonului de înscriere la sesiunea curentă şi selectarea a maximum două arii tematice de expertiză.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.