Social MED înţelege că în spatele fiecărui comportament adictiv se află o poveste personală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Pentru unii, consumul de alcool este ocazional şi recreativ, în timp ce pentru alţii reprezintă un mecanism de adaptare la frici, traume sau stres.

Sunt şi oameni care ajung la dependenţă din motive care pot fi înţelese. Pentru cei care vor o schimbare, centrul de reabilitare şi dezalcoolizare Social MED e aici.

Totul trebuie făcut cu limită. Orice depăşeşte o anumită măsură, se poate transforma într-o boală

Cunoaştem cu toţii pe cineva care a ajuns să consume alcool atât de mult încât am început să-l evităm. Când întâlnim astfel de persoane sau aflăm de ele, avem prejudecăţi şi imediat le punem o etichetă. Nu zicem că e normal să se întâmple, însă fiecare are dreptul la o a doua şansă, la tratament.

Există soluţii pentru a-i ajuta, scăpare din această adicţie. Există clinici dezalcoolizare in Romania, pentru tratarea diverselor dependenţe. Un exemplu bun este Social MED. Acest centru specializat se află în Târgu Mureş. Oferă ajutor profesional celor care se confruntă cu dependenţa de alcool. Intervenţiile terapeutice disponibile se adresează nu doar dependenţei de alcool. Ci şi altor tipuri de adicţii, prin abordări integrate, centrate pe nevoile reale ale pacientului.

Care sunt semnele abuzului de alcool?

  • Persoana afectată nu este în măsură să funcţioneze normal.
  • Consumul de alcool a devenit una dintre cele mai mari plăceri din viaţa acelui ins.
  • Dependentul continuă să bea. Deşi este conştient de consecinţele negative pe care băutul le are asupra sa şi asupra celor dragi.
  • Devine foarte greu să renunţe la obicei, deşi îşi doreşte să o facă.
  • Volumul de alcool consumat creşte din ce în ce mai mult, de la zi la zi.
  • Dorinţa de a bea depăşeşte orice altceva.
  • Persoana care abuzează de băutură nu pare în stare de ebrietate, chiar dacă a consumat alcool.

Dependenta de alcool afectează diferite persoane în diferite moduri. Se poate ca cei din această categorie de vicii să bea:

  • în majoritatea timpului;
  • la prima oră din zi;
  • în fiecare seară;
  • în fiecare zi.

Se poate şi ca cel afectat de alcool să se oprească din consum timp de mai multe săptămâni sau luni. Şi totuşi, va pierde de îndată controlul atunci când se apucă din nou de băut.

Unii indivizi pot să nu fie complet dependenţi de alcool. Însă pot intra în tipare dăunătoare de abuz de alcool. Şi aici ar putea fi şi cazul băutului pe toată durata weekendului.

Alcoolul acţionează extrem de rapid asupra creierului

Poate schimba stările de spirit şi comportamentul pentru o perioadă de timp. Asta şi în funcţie de cât de mult s-a abuzat de băutură. Se poate ca cel în cauză să iubească efectele pe care le are consumul asupra sa şi să dorească să continue acest obicei pentru a mai simţi acele lucruri. Dar, în egală măsură, cei cu probleme pot ajunge să facă lucruri jenante, să devină agresivi şi să îşi asume riscuri.

Ce metode foloseşte Social MED pentru a trata dependenţa de alcool?

  • Tratament igieno-dietetic;
  • Tratament etiologic;
  • Tratament simptomatic;
  • Tratament psihoterapeutic.

Planul terapeutic este stabilit individual, ţinând cont de severitatea simptomelor, momentul debutului, vârsta pacientului şi eventualele afecţiuni asociate. Fiecare decizie este luată cu responsabilitate şi grijă faţă de pacient.

Pentru a ieşi din cercul vicios în care alcoolul este principalul vinovat, să nu vă fie frică să cereţi ajutor de la specialiştii Social MED!

Contact:

077.100-3000

Email: contact@socialmed.ro

Sursă foto: socialmed.ro

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.