Visezi la un zâmbet perfect? Dacă dinţii tăi prezintă anumite imperfecţiuni pe care vrei să le elimini, să ştii că faţetele dentare sunt o soluţie estetică de top pentru cei care îşi doresc să-şi îmbunătăţească zâmbetul. Procesul de obţinere şi aplicare a faţetelor dentare implică mai multe etape, atât din punct de vedere medical, cât şi tehnic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată care sunt paşii esenţiali pentru obţinerea unui zâmbet frumos, cu aspect natural:

  1. Consultaţia iniţială

În prima consultaţie se discută aşteptările pacientului, iar medicul evaluează sănătatea dentară generală. Dacă pacientul este un candidat potrivit pentru faţete, medicul stomatolog va realiza un plan de tratament personalizat care include, de regulă, radiografii, fotografii şi impresii dentare pentru a înţelege mai bine structura şi poziţia dinţilor. Uneori, se poate utiliza software-ul de simulare digitală pentru a arăta pacientului cum va arăta zâmbetul său după aplicarea faţetelor. Pixeldentlab.ro dispune de un laborator de tehnică dentară de ultimă generaţie, unde specialiştii creează un wax-up dentar pentru a ajuta medicul stomatolog să planifice cu precizie restaurarea dentară.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
  1. Pregătirea dinţilor şi crearea faţetelor

Pentru a permite faţetelor să se aşeze corect şi să arate natural, o mică parte din smalţul dentar de pe suprafaţa frontală a dinţilor trebuie îndepărtată. Acest proces nu este foarte invaziv şi, de obicei, necesită anestezie locală pentru confortul pacientului. După şlefuirea dinţilor, se realizează o scanare a acestora pentru a fi trimisă la laboratorul dentar unde vor fi create faţetele. După aceea, faţetele personalizate sunt fabricate cu o atenţie deosebită la detalii pentru a se asigura o potrivire perfectă cu fizionomia pacientului. Odată ce sunt gata, acestea sunt trimise înapoi la medicul stomatolog pentru o testare iniţială. În această etapă, faţetele sunt aplicate temporar pe dinţi pentru a se verifica dacă culoarea, mărimea şi forma lor sunt în conformitate cu aşteptările pacientului. Ajustările finale pot fi făcute în laborator dacă este necesar.

  1. Fixarea finală a faţetelor

Înainte de aplicarea lor permanentă, dinţii pacientului sunt curăţaţi temeinic pentru a se asigura o aderenţă optimă. Suprafaţa dinţilor este uşor şlefuită şi tratată cu un agent de legătură pentru a facilita ataşarea faţetelor. Faţetele sunt apoi fixate permanent pe dinţi cu ajutorul unui ciment dentar special. Medicul stomatolog utilizează o lampă cu lumină ultravioletă pentru a întări cimentul şi a fixa faţetele pe poziţie. Această etapă necesită extrem de multă precizie din partea medicului stomatolog, deoarece acesta trebuie să se asigure că faţetele sunt aliniate corect şi confortabil. După aplicarea faţetelor, medicul stomatolog verifică muşcătura şi confortul pacientului, iar eventualele ajustări minore se vor realiza pe loc. Deşi faţetele sunt o variantă durabilă, este important ca pacientul  să îşi menţină o igienă orală adecvată şi să evite obiceiurile care le-ar putea deteriora, cum ar fi mestecarea alimentelor tari.

Acum, că ştii care sunt paşii esenţiali în procesul de creare şi montare a faţetelor dentare, nu-ţi rămâne decât să planifici o vizită la medicul stomatolog. A sosit momentul să scapi de micile imperfecţiuni ale danturii şi să beneficiezi de un zâmbet frumos şi natural.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.