Astazi ne bucuram de tot confortul pe care tehnologia l-a adus in vietile nostre, fara sa ne punem prea multe intrebari in legatura cu aparitia unor obiecte de uz casnic si evolutia acestora.
Poate esti o viitoare mamica curioasa, care, afland ca este binecuvantata cu o sarcina mult dorita, isi face temeinic research-ul in lunile ce i-au mai ramas pana sa-si cunoasca puiutul.
Te-ai intrebat vreodata cum a aparut caruciorul ?
Primul prototip ce se apropie de ceea ce astazi ne place sa numim carucior, a fost in fapt gandit drept o caleasca de dimensiuni reduse, conceputa dintr-un cos, faurit de catre William Kent, un arhitect englez din secolul al XVIII-lea, si tras de cainii, ori de poneii curtii englezesti. Neavand initial un maner de care sa fie manevrat, cosuletul in care se afla bebelusul era legat cu franghii de piele si plimbat de catre animalele domesticite special in vederea indeplinirii acestei misiuni.
Pentru a oferi un confort suplimentar, locul in care era asezat copilasul avea dedesupt puse niste sarme, care îi permiteau acestuia o mai mare libertate de miscare.
Cum era un accesoriu extrem de scump, pentru posibilitatile financiare ale acelor vremuri, doar o mica parte din populatie putea accesa aceasta modalitate de a-ti plimba bebelusul.
De la o trasura, la caruciorul zilelor noastre
Secolul al XIX-lea o aduce in prim-plan pe regina Victoria, ce, beneficiind de un buget colosal, achizitioneaza primul carucior cu manere de la Hitchings Baby Store, un magazin cu articole pentru copii, foarte select la vremea respectiva. Iar, cum regina dadea moda, nu mult lipsea ca si concetatenii sai sa ii urmeze exemplul si sa poate beneficia, la un pret din ce in ce mai rezonabil, de confortul si placerea de a-ti putea plimba bebelusul in liniste.
La ce ne ajuta astazi caruciorul?
Asa cum s-a prezentat inca de la inceputul istoriei sale, caruciorul a adus un imens aport in ceea ce inseamna comoditatea parintilor si sanatatea spatelui acestora.
Oricat de mult ti-ai iubi prichindelul, ideea de-al cara mereu in brate in plimbarile lungi facute in natura sau in parc, si de a sta lipita de acesta, iti poate cauza dureri serioase de spate si te poate impiedica sa te bucuri de momentele magice alaturi de acesta.
Cum in primele luni, bebelusii se dezvolta de pe-o zi pe alta, te poti trezi ca ajungi intr-o dupa-amiaza linistita in care iti doresti sa te plimbi cu acesta prin parc, ca nu-l mai poti ridica in brate, unde mai pui sa si iei dupa tine biberonul sau cu lapte, scutecele ( in caz de orice ) si gustarica pentru tine? Spre exemplu, carucioarele de copii de la babymatters.ro iti vor aduce o noua intelegere in ceea ce priveste practicabilitatea, confortul si eleganta accesoriilor tale. Cu un design modern si usor, acestea pastreaza istoria elegantei curtii britanice in componenta lor, lasandu-te pe tine sa te bucuri de revolutia tehnologiei si a punctelor sale forte.
Alege comoditatea si scrie istorie alaturi de prichindelul tau in fiecare plimbare!
Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.