Multe locuinte au instalate hote si nu s-ar putea descurca fara ele. Intr-adevar, acest dispozitiv permite atat aspirarea si evacuarea mirosurilor neplacute din bucatarie cat si evacuarea fumului lasat de un vas ars pe aragaz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Pe de alta parte, eficienta si fluxul de aer scad atunci cand filtrul de carbune activ se infunda cu grasime. Si petele grase incapatanate nu sunt cel mai usor de curatat. De asemenea, ventilatia devine mai putin silentioasa. Dintr-o data, te intrebi cum iti mai vei recupera hota cand vei vedea stratul uleios incrustat pe ea. Pe scurt, cum sa cureti eficient si sa straluceasca hota? Fii sigur: sfaturile bunicii noastre bazate pe produse naturale de uz casnic nu te vor dezamagi niciodata! Insa, exista si alta varianta daca vei considera ca nu ii mai faci fata hotei tale din bucatarie.

Apeleaza la o firma de curatenie profesionista care iti va face hota sa straluceasca in 2 timpi si 3 miscari.

Aceste instalatii nu aspira intotdeauna mirosurile culinare, dar ceea ce atrag ca un magnet sunt grasimea, praful si alte orori care se afla in jurul bucatariei tale. Tinand cont ca este utilizata frecvent, grasimea se acumuleaza si afecteaza negativ buna functionare a hotei care nu-si mai indeplineste functiile la fel de bine ca la inceput. Bunica iti ofera sfaturile sale pentru degresarea, dezodorizarea si stralucirea naturala a hotei de bucatarie, insa daca simti ca ai nevoie de mai mult decat atat poti apela oricand la o firma specializata in curatenie. Aceasta te poate ajuta nu numai la curatarea si degresarea hotei, dar iti va rezolva si alte probleme legate de curatenie, cu care te confrunti in casa.

Ce trebuie sa stii inainte de a curata hota din bucataria ta?

In primul rand, nu ezita sa testezi puterea de aspiratie a hotei tale. Acest lucru te va anunta cand este timpul sa cureti hota. Pentru a face acest lucru, incearca sa aspiri un servetel de hartie cu hota activata. Daca acesta cade, inseamna ca hota ta are nevoie de curatare!

Si, mai presus de toate, aminteste-ti ca intretinerea regulata a hotei este esentiala. Nu astepta pana cand filtrele sunt prea deteriorate pentru a le curata regulat! Poti cere ajutorul si la o firma de curatenie daca tu crezi ca nu stii ce sa ii faci. Pe de alta parte, sa stii ca, daca filtrele metalice pot fi curatate (otel inoxidabil etc.), acelasi lucru nu se poate spune pentru cele din carbon. Intr-adevar, filtrele de carbon nu se spala: se schimba la fiecare 4 luni.

Apa de lamaie pentru a facilita intretinerea hotei

Acest sfat trebuie utilizat inainte de fiecare curatare a hotei. Apa fierbinte, precum si lamaia permit sa inmoaie grasimile, facilitand curatarea care va urma.

Asadar, fierbe apa fierbinte cu suc de lamaie sub hota. Aburul de lamaie va ajuta la slabirea grasimii in cateva minute.

Otet alb sau de uz casnic pentru a curata hota

Datorita actiunii sale de degresare, otetul de uz casnic face posibila curatarea hotei de bucatarie din otel inoxidabil fara a lasa urme. Cateva spray-uri de lamaie sau otet organic de arbore de ceai sunt suficiente pentru a elimina grasimea si murdaria incrustate la suprafata. Dupa curatare cu un burete non-abraziv, lustruieste cu o carpa curata si ai terminat.

Curata filtrele de grasime ale hotei

Indispensabile pentru ca hota sa functioneze corect, aceste filtre sunt utilizate pentru a limita infundarea motorului. Saturate rapid cu grasimile continute in vaporii de gatit, filtrele reduc puterea si eficienta hotei daca nu sunt intretinute in mod regulat. Pentru a curata eficient si in mod natural filtrele hotei, inmoaie-le intr-un amestec:

  • De apa clocotita
  • De sapun de vase
  • Praf de copt

Lasa produsul sa actioneze 30 de minute, timp suficient pentru a curata celelalte parti ale hotei si termina prin spalarea cu o perie de vase. In cele din urma, sterge cu o carpa curata si uscata.

In functie de gradul de utilizare, Ia in considerare si curatarea lor o data la doua luni, daca masina de spalat vase permite acest lucru, pur si simplu introdu-le inauntru. De exemplu, daca vorbim despre hote industriale, curatarea filtrelor se realizeaza mult mai des, probabil chiar o data la saptamana si necesita servicii specializate de curatenie industriala.  Dupa cum stii, filtrele sunt partea cea mai urata de curatat! Intr-adevar, grasimile sunt greu accesibile in unele locuri. Din fericire, le poti pune in masina de spalat vase si poti incepe cu un program clasic. Pentru mai multa eficienta, poti pulveriza otet alb pe filtre inainte de a porni masina de spalat vase. In caz contrar, presara cu generozitate bicarbonat de sodiu pe ele. Utilizate separat, aceste doua produse ofera o putere puternica de degresare care va spori eficienta aparatului tau de uz casnic.

Degreseaza interiorul hotei foarte gras

Daca hota nu a fost curatata de foarte mult timp, cristalele de soda anhidra  sunt o alternativa ecologica pentru a trece la treaba. Degresant natural puternic, va fi foarte eficient pentru hotele foarte uleioase si urat mirositoare.

In doi litri de apa clocotita, se toarna 4 linguri de cristale de soda. Foloseste manusi si un burete neabraziv, apoi incepe sa desfaci partile nedemontabile ale hotei. Cristalele de soda scot grasimea de la prima incercare.

Dupa mai multe incercari, fara a uita colturile, clateste cu apa limpede si sterge cu o carpa curata.

Acid citric pentru curatarea hotei

Foarte eficient in indepartarea grasimilor, acidul citric anhidru este un produs de origine 100% naturala care dizolva murdaria incrustata in interiorul hotei.

Se toarna 4 linguri de acid citric in 2 litri de apa fierbinte. Folosind un burete non-abraziv si o pereche de manusi, curata interiorul hotei. Sterge cu o carpa uscata si gata.

Degreseaza sistemul de iluminare

Adesea integrat in hote de ventilatie, sistemul de iluminare ajunge sa acumuleze grasime care reduce vizibilitatea. Pentru a degresa cu usurinta plasticul protector, doar inmoaie-l in apa clocotita la care ai adaugat bicarbonat de sodiu. Freaca pentru a lua grasimea si clateste. Las-o sa se usuce la aer inainte de a o repozitiona.

Poti profita de ocazie pentru a scoate becurile si a le curata. Ai grija sa le lasi sa se usuce bine inainte de a le repozitiona.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.