Culoarea pielii este asemănătoare culorii părului, dar este nevoie de un contrast mai mare decât nuanţa părului, atunci când alegi ochelarii de soare. Dacă eşti în căutarea unei perechi de ochelari de soare, gândeşte-te întotdeauna mai întâi la culoarea pielii. În acest articol îţi spunem cum poţi alege ochelarii de soare în funcţie de nuanţa pielii, dar şi care sunt culorile recomandate şi cum poţi avea grijă de ochelarii tăi de soare pentru a te bucura de ei o vreme îndelungată.
Caracteristicile ochelarilor de soare
Ochelarii de soare nu sunt doar un accesoriu de modă, ci îndeplinesc şi o funcţie importantă, de protecţie a ochilor. Unul dintre cele mai importante aspecte de luat în considerare atunci când alegi un tip de ochelari (de pildă ochelarii de soare cat eye) este tipul de lentile. Acestea pot fi polarizate (ceea ce ajută la reducerea strălucirii şi la îmbunătăţirea clarităţii vederii), pot avea filtru împotriva radiaţiilor ultraviolete (UV), sau pot fi colorate, pentru a îmbunătăţi contrastul şi percepţia culorilor.
A doua caracteristică importantă a ochelarilor de soare este materialul din care sunt fabricaţi. Rama de înaltă calitate poate fi realizată din metal, plastic sau o combinaţie a celor două, iar lentilele pot fi realizate din sticlă, plastic sau policarbonat. Fiecare dintre aceste materiale are propriile sale avantaje şi dezavantaje. De exemplu, ramele din metal sunt mai durabile, dar pot fi mai grele şi mai puţin confortabile decât cele din plastic. Lentilele din sticlă oferă o vizibilitate excelentă, dar sunt mai grele şi mai susceptibile la spargere decât cele din plastic sau policarbonat.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Designul este o altă caracteristică crucială a ochelarilor de soare. Forma, dimensiunea şi stilul ramei pot avea un impact semnificativ asupra aspectului şi confortului purtătorului. De exemplu, ramele mai mari pot oferi o protecţie mai bună împotriva soarelui, dar pot fi mai grele şi mai puţin confortabile pentru persoanele cu feţe mici sau cu nasuri subţiri.
Protecţia UV este o altă caracteristică esenţială a ochelarilor de soare. Expunerea prelungită la razele UV poate provoca daune serioase ochilor, inclusiv cataractă şi degenerare maculară. Prin urmare, este esenţial să alegi ochelari de soare care oferă 100% protecţie UV.
Cum să asortezi ochelarii de soare cu nuanţa pielii
Este recomandat ca atunci când alegi o pereche de ochelari de soare să optezi pentru una care se asortează culorii pielii tale. Pentru asta trebuie să reţii câteva aspecte.
- piele deschisă: se recomandă să optezi pentru culorile mai închise, dar nu automat pentru negru. Dacă ai un ton de piele cald şi deschis, ochelarii de soare în culori neutre, sau închise, precum maro şi auriu, se vor potrivi mai bine. Subtonurile reci au nevoie de albastru închis sau roz mai intens.
- piele medie: tenul cald are nevoie de ceva la fel de mediu. Portocaliul poate fi o opţiune recomandată. Nuanţele medii reci au nevoie de culori precum albastru sau verde mai deschis.
- piele închisă: nu înseamnă neapărat să mergi direct pe ochelari de soare albi (deşi ochelarii de soare cat eye albi pot fi o opţiune mai mult decât atrăgătoare).
Înainte de a asorta ochelarii de soare cu nuanţa pielii, este esenţial să înţelegi şi să cunoşti spectrul nuanţelor de piele. Spectrul variază de la foarte deschis (alb, rozaliu) la foarte închis (maro închis, negru). Există de fapt şase categorii principale de nuanţe ale pielii, începând cu cea mai deschisă şi ajungând la cea mai închisă. Această informaţie este deosebit de utilă atunci când vine vorba despre alegerea ochelarilor de soare.
Ochelarii de soare de damă cat eye vin în diverse culori, dar anumite nuanţe se potrivesc mai bine anumitor nuanţe de piele. De exemplu, pentru pielea foarte deschisă, ramele în nuanţe de maro, gri sau verde pot fi o alegere bună. Aceste culori au tendinţa de a diminua asprimea tonurilor de piele foarte deschise. În timp ce pentru pielea mai închisă, culorile puternice sau metalice pot fi mai potrivite. Acestea pot adăuga o notă de contrast şi de strălucire, care poate fi foarte atractivă.
Un alt factor de luat în considerare este contrastul dintre culoarea pielii şi culoarea ramelor ochelarilor. Un contrast mare poate crea un efect dramatic, dar poate fi şi prea puternic. Un contrast mic poate rezulta într-un look uniform şi sofisticat. De exemplu, o persoană cu pielea foarte deschisă ar putea alege o ramă de ochelari de culoare închisă, pentru a crea un contrast puternic, în timp ce o persoană cu pielea închisă ar putea opta pentru o ramă de ochelari de culoare deschisă pentru a obţine un contrast subtil. Pentru a vă facilita alegerea, iată câteva sfaturi rapide:
- dacă ai pielea deschisă la culoare, optează pentru rame de culoare închisă;
- dacă ai pielea închisă la culoare, optează pentru rame de culoare deschisă sau metalică;
- în cazul în care ai pielea de culoare medie, alege o culoare de ramă care nu este prea apropiată de nuanţa pielii tale;
- ţine cont de contrastul dintre culoarea pielii şi culoarea ramei;
- nu uita să ţii cont de culoarea părului şi a ochilor.
Sfaturi practice pentru întreţinerea şi păstrarea ochelarilor de soare
Ochelarii de soare, cu designul lor distinctiv şi elegant, necesită o îngrijire adecvată pentru a-i menţine în stare bună. Un aspect esenţial în acest sens îl reprezintă curăţarea regulată a ochelarilor. Praful şi murdăria se pot acumula pe lentile, afectând claritatea vizuală. Pentru a evita acest lucru, se recomandă folosirea unei soluţii de curăţare specială, disponibilă în magazinele de optică, şi a unei cârpe moi, care nu va zgâria lentilele. În plus, o curăţare regulată a ramei ochelarilor poate prelungi durata de viaţă a acesteia.
Când ochelarii de soare nu sunt folosiţi, este important ca aceştia să fie păstraţi într-un loc sigur. Un suport de ochelari cu interior căptuşit este ideal pentru a preveni eventualele daune provocate de căzături sau şocuri. În plus, este important să se evite păstrarea ochelarilor în locuri cu temperaturi ridicate, precum bordul maşinii în zilele toride de vară. Expunerea ochelarilor de soare la apă şi căldură excesivă poate avea efecte negative asupra acestora. Lentilele pot fi deteriorate, iar rama poate fi distorsionată. Astfel, recomandarea este ca ochelarilor să fie scoşi înainte de a intra într-o baie cu aburi sau într-o saună.
În ceea ce priveşte întreţinerea ochelarilor de soare, verificarea şi înlocuirea şuruburilor poate fi necesară din când în când. Acest lucru poate preveni pierderea sau ruperea lor şi poate asigura o bună funcţionare a ochelarilor. Pentru a recunoaşte nevoia de înlocuire a şuruburilor, se poate urmări dacă rama ochelarilor pare să fie mai largă sau dacă lentilele par a se mişca. În acest caz, este recomandat să se apeleze la un specialist pentru înlocuirea şuruburilor.
În concluzie, ochelarii de soare, ca orice accesoriu de modă, necesită o îngrijire corespunzătoare pentru a-i menţine în stare bună şi a le prelungi durata de viaţă. Cu câteva măsuri simple de întreţinere, aceşti ochelari pot fi păstraţi în stare excelentă pentru o perioadă îndelungată.
Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.