Carmistin a inaugurat, la Scorniceşti, Olt, una dintre cele mai mari şi moderne ferme de pui deţinute de Grup, în urma unei investiţii care se ridică la 10 milioane euro. Noua fermă este parte din planul de extindere a capacităţilor de producţie, într-un an în care Grupul derulează simultan numeroase proiecte complexe de dezvoltare, de la ferme de pui şi porc, la fabrici de nutreţuri şi facilităţi de producţie hrană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prin ferma de la Scorniceşti, care are o suprafaţă totală de aprox. 178.000 mp., Carmistin continuă procesul de implementare a unor tehnologii de ultimă generaţie în ceea ce priveşte consumul de energie termică şi electrică, odată cu revalorificarea resurselor şi deşeurilor rezultate din activităţile agricole desfăşurate de companiile din Grup. Fermă a fost dotată, de asemenea, cu panouri fotovoltaice pentru autoconsum, ca răspuns la preocuparea Grupului pentru procese de producţie cât mai curate şi durabile pe tot lanţul de producţie hrană.

Pentru ferma de la Scorniceşti, Carmistin a creat, într-o primă etapă, circa 70 noi locuri de muncă, recrutarea de personal făcându-se cu precădere din mediul rural.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Andrei Brumaru, CEO Carmistin: Acest nou proiect este parte din planul nostru de dezvoltare pentru următorii ani, în care Grupul Carmistin urmează să investească peste 350 milioane euro în extinderea şi diversificarea portofoliului de produse La Provincia, cu scopul atingerii unui nou obiectiv strategic: acela de a consolida Carmistin, The Food Company. O expansiune care va întări poziţia Grupului pe piaţa internă şi externă şi care reflectă, în acelaşi timp, angajamentul nostru faţă de principiile dezvoltării durabile, cu grijă faţă de resurse, oameni şi mediu.

Despre Carmistin

Carmistin este clasat între primii producători de alimente din România şi pe prima poziţie în ierarhia producătorilor de carne la nivel naţional. Grupul cuprinde peste 40 companii active în producţia de carne de pasăre şi ouă, creşterea porcilor, creşterea bovinelor dar şi în producţia de cereale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.