Pe măsură ce societatea evoluează şi descoperim modalităţi mai bune de a face lucrurile, adoptăm, în viaţa de zi cu zi, măsuri de siguranţă şi inovaţii pentru a ne proteja. Acest concept de utilizare a tehnologiei şi a gândirii creative pentru a găsi opţiuni mai eficiente sau mai puţin dăunătoare nu este nou.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

La fel cum loţiunile de protecţie solară ne apără pielea de arsuri şi căştile de bicicletă ne protejează de răni grave la cap, inovaţia poate crea alternative mai bune pentru toată lumea. Aceeaşi logică poate fi utilizată şi pentru a reduce riscurile asociate fumatului. Se ştie că fumatul este periculos, dar motivul este adesea înţeles greşit. Mulţi oameni cred, în mod greşit, că nicotina este principala cauză a nocivităţii fumatului. Deşi creează dependenţă şi nu este lipsită de riscuri, nu nicotina este principala cauză a bolilor asociate fumatului, ci fumul.

Când o ţigară este aprinsă, tutunul arde la o temperatură ridicată şi generează astfel fum. Acest fum conţine niveluri ridicate de substanţe nocive, care duc la apariţia unor boli grave, inclusiv a cancerelor bronhopulmonare.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Cel mai bun lucru pentru orice fumător este să renunţe complet la tutun şi nicotină, dar, pentru cei care nu o fac, produsele fără fum sunt o modalitate de a reduce expunerea la numeroasele substanţe nocive care se găsesc în fum. Prin eliminarea fumului, produsele fără fum pot conţine niveluri considerabil mai scăzute de substanţe nocive în comparaţie cu ţigările, motiv pentru care ele reprezintă o alegere mult mai bună. Totuşi, trebuie stabilit pentru fiecare produs în parte în ce măsură el reduce aceste niveluri şi, desigur, trebuie avut în vedere că produsele fără fum nu sunt lipsite de riscuri şi creează dependenţă.

Tehnologia produselor fără fum

Produsele fără fum folosesc diferite metode pentru a livra nicotină, care este unul dintre motivele pentru care oamenii fumează. Toateaceste produse au o însuşire comună: nu generează fum.

Dezvoltarea tehnologiei bateriilor a contribuit la apariţia multor produse fără fum. Dispozitivele sunt acum suficient de mici, astfel că ele pot oferi atât ritualul şi senzaţiile pe care fumătorii adulţi le caută, precum şi gustul. De asemenea, există produse fără fum care nu necesită deloc dispozitiv.       

In ziua de azi, fumătorii adulţi care nu renunţă au o varietate de alternative la fumat dintre care să aleagă. Un viitor fără fum este posibil numai dacă fumătorii adulţi care nu renunţă consideră că aceste produse sunt înlocuitori acceptabili ai ţigărilor. Este important să ne amintim că există diferite produse fără fum şi fiecare ar trebui să fie validat ştiinţific pe baza propriilor caracteristici.

Tehnologia fără fum poate ajuta la eradicarea definitivă a fumatului. Atunci când sunt realizate la standarde adecvate, produsele fără fum fundamentate ştiinţific au potenţialul de a fi mai puţin dăunătoare decât continuarea fumatului, dar ele creează dependenţă şi nu sunt lipsite de riscuri.

Pe lângă măsurile care descurajează inţierea fumatului şi cele care îi încurajează pe fumători să renunţe, încurajarea fumătorilor care nu renunţă să treacă la alternative mai puţin nocive ne poate duce cu un pas mai aproape de un viitor fără fum. Pentru fumători, există întotdeauna o alegere mai bună decât continuarea fumatului.

(Material realizat cu susţinerea Philip Morris România.)

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.