Din 1978, când s-a născut primul copil ca urmare a fertilizării în vitro, până în prezent, peste 8 milioane de copii au fost concepuţi prin această metodă.
Pe 25 iulie 1978, la spitalul General Oldham din Greater Machester, Marea Britanie, se năştea primul copil ca urmare a fertilizării în vitro.
Procedura a fost realizată de o echipă condusă de biologul Robert Edward, cel care avea să devină mai târziu fondatorul Societăţii Europene de Reproducere Umană şi Embriologie.
De atunci, conform unui studiu recent care a luat în calcul perioada 1991 - 2014, fertilizarea in vitro a ajutat la naşterea a peste 8 milioane de copii în toată lumea. Se estimează că în fiecare an se nasc peste jumătate de milion de copii folosindu-se această procedură.
În Europa, ţările care apelează cel mai mult la fertilizarea in vitro sunt Spania şi Rusia. 119.875 de fertilizări in vitro au fost realizate în Spania doar în 2015.
Spania este urmată de Rusia, cu 110.723 de fertilizări, Germania cu 96.512 fertilizări şi Franţa cu 93.918 fertilizări. În total, în Europa au avut loc aproape 800.000 de cicluri de tratament în 2015, din care au rezultat 157.449 de copii.
Numărul ciclurilor de tratament creşte cu 7% pe an.
Studiul arată că 36% din femeile europene care au apelat la fertilizarea in vitro au rămas însărcinate şi că 14% dintre acestea au născut chiar gemeni.
În cadrul procesului de fertilizare in vitro, ovulul este scos din ovar şi fertilizat în mod artificial cu spermă, într-un laborator.
Dacă la început cele două erau pur şi simplu puse împreună, de-a lungul timpului oamenii de ştiinţă au dezvoltat şi alte metode, mai eficiente. Una dintre acestea este injectarea intra-citoplasmatică a spermei.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.