Multipla campioană Arcada Galaţi, care a devenit vicecampioană în 2024, are parte de cea mai puternică adversară în preliminariile Cupei CEV: formaţia italiană Trentino, deţinătoarea Ligii Campionilor din acest an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Arcada Galaţi a intrat în faza 16-ilor Cupei CEV, la tragerea la sorţi de marţi, iar norocul nu a fost de partea echipei antrenate de Sergiu Stancu.

Acesta nu e resemnat, dar declară că Arcada va întâlni cea mai bună echipă din Europa, care e favorită la calificarea mai departe.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”Când ajungi să joci direct cu deţinătoarea trofeului CEV Champions League, adică Trentino, nu îţi mai trebuie altă motivaţie. Dacă anul acesta nu mai mergem în Liga Campionilor, iată că vin adversarii de acolo după noi. Anul trecut am jucat cu Lube şi am reuşit să batem pe teren propriu, acum vom întâlni tot o echipă din Italia, pe cea mai bună din Europa. A câştigat cel mai râvnit trofeu, însă nu va juca tot în Champions deoarece a pierdut în play-off-ul campionatului şi a terminat pe locul 4. De aici înţelegem şi la ce nivel e competiţia din peninsulă.

Am jucat cu Lube, însă Trentino e peste, o spune performanţa cu care a încheiat sezonul european, un adversar de mare calibru şi mă bucur că putem aduce iarăşi o echipă de top la Galaţi pentru publicul nostru minunat. Trentino e clar favorită, dar acest lucru ne motivează să dăm totul în această dublă de cinci stele. E ca şi cum, la fotbal, Real Madrid ar veni să joace cu reprezentanta României, e o şansă imensă. Cred că la meciul de la Galaţi Sala Sporturilor va fi neîncăpătoare”, a declarat Sergiu Stancu, antrenorul care conduce şi naţionala României.

Dubla cu Trentino se va disputa în 12 -14 noiembrie, turul, respectiv 19-21 noiembrie, returul, pentru calificarea în optimile Cupei CEV.

Trentino este o ”colecţionară” de trofee la nivel internaţional, între care se remarcă cele patru ale Ligii Campionilor (2009-2011 şi 2024), Cupa CEV (2019), dar şi Campionatul Mondial al Cluburilor (2009-2012 şi 2018). Este şi cvintuplă campioană a Italiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.