Oradea, epicentrul baschetului adaptat din România, a găzduit o nouă finală a turneului TIBFR ‘Maria’, cel mai important eveniment de profil din România, câştigat chiar de echipa locală, ASP Oradea. Ultimele două ediţii au fost organizate cu susţinerea Fundaţiei Superbet.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Ediţia din acest an a singurului turneu din România dedicat baschetului adaptat, Turneul TIBFR 'Maria', a fost câştigată de echipa ASP Oradea, care a învins echipa All Stars Romania.

Meciurile din cadrul turneului s-au desfăşurat la Arena ‘’Antonio Alexe’’ din Oradea şi au fost transmise de TVR Cluj.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Cu o istorie de aproape două decenii în baschetul în fotoliu rulant din România, turneul TIBFR 'Maria' rămâne cel mai important eveniment de baschet adaptat de la noi din ţară.

Şi graţie susţinerii consistente a Fundaţiei Superbet, unul dintre pilonii creşterii nivelului de educaţie şi performanţă sportivă din România, tradiţia acestui turneu va continua pentru fanii baschetului adaptat.

“E nevoie să crezi şi să aştepti lucruri măreţe de la tine, cu mult înainte să le poţi realiza, ca să-l parafrazez pe legendarul Michael Jordan. Odată cu susţinerea unei noi ediţii a turneului TIBFR 'Maria', reuşim să transmitem povestea baschetului adaptat către publicul larg şi ne oferă totodată posibilitatea de a menţine tradiţia unui sport de impact pentru sportul adaptat”, a declarat Augusta Dragic, Preşedinta Fundaţiei Superbet.

Faptul că de două decenii acest turneu are loc, demonstrează încă o dată potenţialului pe care România îl are în susţinerea evenimentelor internaţionale de baschet adaptat.

În primăvara acestui an, Oradea a fost şi gazda Clinicului Internaţional de Baschet în Fotoliu Rulant, eveniment, la fel, susţinut de Fundaţia Superbet.

Coordonatorul clinicului a fost reputatul antrenor francez Malik Abes, cu o experienţă de peste 25 de ani în acest sport.

Abes are un palmares impresionant, având în CV-ul său numeroase poziţii de conducere în antrenarea echipelor naţionale din diverse ţări europene.

În prezent, este antrenorul principal al echipei masculine de baschet în fotoliu rulant a naţionalei Austriei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.