Jocurile Olimpice de vară de la Paris se încheie, iar Team Romania are în palmares nouă medalii, mai multe decât la Tokyo-2021 şi Rio-2016, unde s-au obţinut câte patru medalii. La Londra, în 2012, România a câştigat 7 medalii, iar la Beijing, în 2008, tricolorii au obţinut 9 medalii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marile speranţe ale delegaţiei române s-au îndreptat de la început spre David Popovici şi spre canotori. De acolo trebuia să vină aurul. Şi a venit.

David Popovici a devenit rege la 200 metri liber, după o cursă spectaculoasă, tânărul de nici 20 de ani reuşind să mai aducă o medalie, de această dată de aur, la 100 metri liber.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Nici echipajul de 8+1 nu a dezamăgit, fetele care fac “barca să zboare“ -  Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu - ducând România pe prima treaptă a podiumului fără emoţii.

La 30 iulie, Marian Florian Enache şi Andrei Sebastian Cornea s-au calificat în finala probei de dublu vâsle masculin de pe ultimul loc din seria lor. A doua zi au plecat în finală de pe culoarul 1, considerat cel mai puţin avantajos. A fost asta o problemă pentru tinerii canotori români? Absolut niciuna. “Suntem zeii apelor în proba de dublu vâsle masculin, Ştiam că putem reuşi, doar că nu am vrut să mă afirm înainte“, a spus după cursa de aur Marian Florian Enache.

Dacă la canotaj s-au mai obţinut încă trei medalii de argint prin  Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel la dublu rame feminin şi Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin categorie uşoară, surpriza a venit de la haltere.

Deşi venea din postura de campioană europeană, totuşi Mihaela Cambei nu era printre marile favorite. Dar fata de 21 de ani din Oneşti, care are tatuajul Be Brave (FII curajoasă) pe gât, a reuşit la 49 de kilograme să ridice 205 kilograme şi mai ales să câştige argintul olimpic, la prima sa participare la Olimpiadă.

Poate cea mai mare dezamăgire a Jocurilor pentru Team Romania a fost canoistul Cătălin Chirilă. Calificat în semifinale cu record olimpic la canoe simplu 1000 metri, tânărul de 26 de ani nu a reuşit accederea în finală. “Cu vremea nu te poţi pune. Asta este principala concluzie pe care o pot trage“, a spus Chirilă după cursă.

Nici la tenis de masă nu s-au obţinut rezultatele scontate, mai ales după ce echipa feminină a fost eliminată de India în primul tur. După meci, antrenorul coordonator Viorel Filimon a anunţat că renunţă la funcţie.

Cu bronzul Anei Maria Bărbosu obţinută după recursul la TAS, Team Romania pleacă de la Paris cu nouă medalii. Mai multe ca la Tokyo şi mai multe ca la Rio, dar la fel de multe ca la Beijing în 2008.

În urmă cu exact 20 de ani, la Atena, România obţinea 19 medalii.

CITEȘTE ȘI Comitetul Olimpic American a anunţat că va contesta decizia TAS în urma căreia Chiles a pierdut bronzul la sol, iar medalia îi revine lui Bărbosu. Unde ar putea avea loc un astfel de proces
CITEȘTE ȘI CIO: Gimnasta americană Jordan Chiles trebuie să returneze medalia de bronz de la sol, de la Paris / Forul mondial va discuta cu COSR despre o ceremonie pentru Bărbosu
CITEȘTE ȘI Nadia Comăneci: Mă bucur pentru fete. Pentru mine, toate sunt campioane. Eu îi dau Sabrinei medalia mea de bronz de la Montréal

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.