O piesă de teatru inspirată din cazul Rubiales va fi pusă în scenă la Madrid la jumătatea lunii noiembrie, la mai bine de un an după ce Luis Rubiales a sărutat-o pe Jennifer Hermoso în timpul ceremoniei de după finala Cupei Mondiale feminine, relatează RMC Sport.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Unele dintre cele mai memorabile momente ale fotbalului au făcut obiectul unor omagii artistice. De exemplu, lovitura cu capul a lui Zinedine Zidane asupra lui Marco Materazzi, în 2006, este imortalizată cu o statuie. Alţi fotbalişti precum Lionel Messi, Cristiano Ronaldo şi Kylian Mbappé au servit în mod clar drept surse de inspiraţie pentru opere de artă. La puţin mai mult de un an de la evenimente, cazul Rubiales va fi subiectul unei piese de teatru, care va fi pusă în scenă la Madrid începând cu 15 noiembrie.

"El Beso" este o adaptare a piesei olandeze De Kus, scrisă în colaborare de Roos Schlikker şi Erris van Ginke, care a fost „inspirată de cel mai mediatizat sărut din 2023”. 

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Scenariul original este destul de simplu şi, la fel ca sărutul forţat al lui Luis Rubiales, prezintă un conducător de club care îşi sărută căpitanul pe gură după câştigarea titlului de campioană.

Atât piesa „ De Kus «, cât şi adaptarea sa madrilenă » El Beso ” sunt menite să arate îndoielile şi diviziunile din cadrul societăţii şi, în special, conflictul între generaţii în legătură cu acest caz. În piesa care va fi pusă în scenă la Madrid, personajul negativ al poveştii va fi Luis de Mingo. O referire clară şi deliberată la fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal.

"Pe lângă faptul că sunt un fan al fotbalului feminin, fundalul pe care l-am avut în minte a fost să spun povestea unor lucruri care li se întâmplă oamenilor. Nu era vorba doar despre sărut, ci despre tot ce s-a întâmplat înainte şi după Cupa Mondială”, a declarat David de Cromo, coautor al versiunii spaniole, pentru cotidianul Marca. 

Piesa, care se va juca timp de aproape o lună şi jumătate, până la 28 decembrie, ar putea apoi să pornească într-un turneu în Spania, dacă publicul va face din ea un succes popular. Şi pentru a cuceri fanii, actorii ar putea beneficia de o mână de ajutor din partea destinului.

De la 1 noiembrie, platforma Netflix va difuza un documentar despre cazul Rubiales în care Jenni Hermoso, Alexia Putellas şi Irene Paredes, pentru a numi doar câteva dintre ele, vor vorbi despre sărutul forţat de fostul şef al RFEF.

Mai mult, la 8 noiembrie, cu o săptămână înainte de începerea spectacolelor El Beso, Tribunalul de Arbitraj Sportiv va analiza consecinţele cazului Rubiales pentru FIFA. Fostul conducător contestă suspendarea de trei ani din toate activităţile legate de fotbal impusă de organismul internaţional. 

În Spania, Luis Rubiales va fi judecat de la 3 la 19 februarie 2025 la Madrid pentru că a sărutat-o pe gură pe jucătoarea Jennifer Hermoso.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.