Dani Carvajal (32 de ani) a reacţionat la comentariile făcute de Vinicius, coechipierul său de la Real Madrid, care a afirmat că Spaniei ar trebui să i se retragă organizarea Cupei Mondiale din 2030 dacă nu se va ocupa de problema rasismului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Nu există nicio îndoială că Spania nu este o ţară rasistă”, a replicat Carvajal. „De când eram mic, am crescut cu multe naţionalităţi diferite în cartierul meu, în Leganés. Spania nu este o ţară rasistă. Suntem total împotriva oricărui tip de rasism pe stadioane. Ştiu prin ce trece Vini şi îl susţinem atât intern, cât şi public. Cred că La Liga se îmbunătăţeşte şi sunt elaborate protocoale pentru a se asigura că nebunii nu se pot întoarce la evenimentele sportive. Dar, dincolo de aceşti oameni, nu consider că Spania nu merită să sărbătorească o Cupă Mondială”.

Foarte des vizat de fanii adversarilor din Spania, jucătorul brazilian a fost în mai multe rânduri ţinta unor ameninţări şi abuzuri rasiste.

Într-un interviu acordat CNN la sfârşitul lunii august, el a îndemnat ţara să ia măsuri rapide pentru a pune capăt acestor izbucniri, ridicând spectrul găzduirii Cupei Mondiale din 2030.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

„Dacă lucrurile nu se schimbă înainte de 2030, cred că Cupa Mondială va trebui să schimbe locul de desfăşurare, deoarece jucătorii nu se simt confortabil şi în siguranţă jucând într-o ţară în care pot suferi de rasism”, a spus el.

„Este complicat, dar eu cred în asta şi vreau să fac tot ce pot pentru a schimba lucrurile, pentru că sunt mulţi oameni în Spania, dacă nu majoritatea, care nu sunt rasişti, dar există un grup mic care ajunge să afecteze imaginea unei ţări în care viaţa este atât de bună. Îmi place să fiu aici şi îmi place să joc pentru Real Madrid.

El a adăugat o notă de optimism la această schimbare de mentalitate. „Deja văd şi simt diferenţe în Spania de astăzi, există oameni care pot fi încă rasişti, dar care acum se tem să se exprime pe un teren de fotbal şi în locuri unde sunt multe camere de luat vederi”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.