Simona Halep, locul I WTA, s-a calificat pentru a treia oară în finala turneului de la Roland Garros, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-1, 6-4, pe spaniola Garbine Muguruza, locul 3 WTA. Pentru jucătoarea română, aceasta va fi a patra finală a carierei la un turneu de Grand Slam, a doua din acest an, după Australian Open. Ea îşi va păstra locul I WTA şi în ierarhia ce va fi publicată luni. După meci, Simona Halep a declarat că este o mare oportunitate pentru ea să joace din nou în ultimul act al French Open. În ultimul act, românca o va întâlni pe americanca Sloane Stephens, locul 10 WTA, care a învins-o, joi, cu scorul de 6-4, 6-4, pe compatrioata ei Madison Keys, locul 13 WTA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Sloane Stephens, jucătoarea care a câştigat toate finalele disputate, adversara Simonei Halep în ultimul act al French Open
CITEȘTE ȘI Halep: E o mare oportunitate pentru mine că voi juca finala, voi încerca să fiu mai bună ca anul trecut şi vom vedea ce va fi
Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Simona Halep a reuşit pe arena Philippe Chatrier unul din meciurile memorabile ale carierei, în care a început cu avantaj clar, apoi a fost depăşită, pentru a termina "en fanfare". Sportiva din Constanţa a trecut prin toate aceste momente cu inteligenţă, cu o muncă epuizantă şi cu dârzenie.

Muguruza a luat iniţiativa din start, a jucat ofensiv, cu unghiuri ample, dar şi cu numeroase greşeli neforţate. Halep a răspuns cu o defensivă greu pentrabilă, cu efortul ei generos şi, mai ales, că răbdare. Primele patru ghemuri au fost similare cu cele din meciul Kerber - Halep, cu spaniola în rolul risipitoarei românce de miercuri. Diferit a fost cum a continuat jocul. Halep s-a alimentat cu încredere, a făcut pasul în atac şi a punctat cu precizie, în timp ce Mugurza şi-a pierdut încrederea ei.

Halep a câştigat primul ghem, pe serviciul spaniolei, apoi a salvat trei mingi de break, reuşită importantă din punct de vedere psihic pentru o desprindere ulterioară, până la 5-0. Luată uşor de val, Halep şi-a piedut serviciul în ghemul al şaselea, dar a revenit repede şi a închis setul, cu 6-1, după 39 de minute de joc. Acesta a fost primul set cedat de spaniolă la această ediţie a RG.

Liderul WTA a făcut un ghem perfect cu serviciul în startul setului secund, apoi, parcă de nicăieri, s-a produs o metamorfoză a jocului spaniolei. Muguruza a servit mai bine, a fost mai agresivă şi a lovit din ce în ce mai tare. În plus, precizia ei a crescut, astfel că şi-a fructificat prima dată serviciul şi imediat a obţinut break-ul. La 2-1, Muguruza a condus cu 40-15, apoi Halep a avut două mingi de break, dar le-a ratat şi sportiva născută în Venezuela şi-a ridicat avantajul la două ghemuri.

Sportiva română nu a cedat şi a urmărit momentul potrivit pentru a reveni în joc cu break. Oportunitatea a apărut la 3-4, Halep a fructificat-o, apoi a urmat ghemul de referinţă al meciului, unul dramatic, de aproape un sfert de oră. Avantajul s-a înclinat când de o parte, când de alta şi în cele din urmă românca a ieşit truimfătoare. Muguruza a cedat psihic după epuizantul ghem precedent şi Halep a pus capăt partidei, cu break şi cu 6-4, după o oră şi 32 minute.

În ultimul act, Halep va evolua cu învingătoarea din meciul dintre americancele Sloane Stephens, locul 10 WTA, şi Madison Keys, locul 13 WTA. Românca are palmares pozitiv cum ambele jucătoare, 5-2, respectiv 5-1.

Calificarea în finală la Roland Garros este recompensată cu 1,12 milioane de euro şi cu 1.300 de puncte WTA. Câştigătoarea va primi 2,2 milioane de euro şi 2.000 de puncte WTA.

Simona Halep, în vârstă de 26 de ani şi 1,68 de metri înălţime, va disputa a XXXI-a finală din carieră, a patra din acest an.

Titluri WTA de simplu: 16 - Shenzhen (WTA), în 2018, Madrid (Premier Mandatory), în 2017, Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele şase în 2013;

Finale WTA de simplu: 14 - Roma (Premier 5), Australian Open (Grand Slam) - în 2018, Beijing (Premier Mandatory), Cincinnati (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Roma (Premier 5), în 2017, Rogers Cup (Toronto), Cincinnati (ambele de categorie Premier 5), în 2015, WTA Finals - Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.