Şerveţelul pe care FC Barcelona s-a angajat să îl achiziţioneze pe Lionel Messi, care atunci avea 13 ani, a fost vândut la o licitaţie cu 762.400 de lire sterline, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preţul de pornire a fost de 300.000 de lire sterline pentru "şerveţelul spaniol standard cerat", care are 16,5 x 16,5 cm şi a fost laminat şi înrămat.

Şerveţelul, pe care s-a scris cu cerneală albastră în decembrie 2000, poartă o promisiune a directorului de atunci al Barcelonei, Carles Rexach, de a semna cu Messi.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

A fost semnat şi de Josep Minguella, consilierul de transferuri al clubului spaniol, şi de agentul Horacio Gaggioli, care l-a recomandat pe tânărul argentinian.

Şerveţelul a fost oferit în cadrul unei licitaţii online de către Bonhams, cu sediul la Londra, în numele lui Gaggioli.

Messi s-a alăturat FC Barcelona la o lună după ce s-a convenit asupra înţelegerii şi a devenit golgheterul record al echipei. Mulţi îl consideră cel mai bun jucător din toate timpurile. A debutat în prima echipă la vârsta de 16 ani şi a marcat un număr record de 672 de goluri în 778 de meciuri pentru clubul catalan.

Şerveţelul a fost semnat la o întâlnire aranjată de Rexach, care l-a invitat pe tatăl lui Messi, Jorge, la prânz, după ce familia Messi a fost îngrijorată de lipsa de răspuns din partea Barcelonei după încercarea iniţială a adolescentului.

Tradus în limba engleză, pe el scrie: "La Barcelona, la 14 decembrie 2000 şi în prezenţa domnilor Minguella şi Horacio, Carles Rexach, directorul sportiv al FC Barcelona, este de acord prin prezenta, sub responsabilitatea sa şi indiferent de orice opinie divergentă, să semneze cu jucătorul Lionel Messi, cu condiţia să respectăm sumele convenite."

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.