Rugbiştii Hugo Auradou şi Oscar Jegou fac în continuare obiectul unei anchete pentru viol în grup (cererea lor de clasare a cazului va fi examinată la sfârşitul săptămânii), dar sunt acum oficial liberi să părăsească Argentina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Hugo Auradou şi Oscar Jegou, care s-au întors la Buenos Aires în urmă cu o săptămână, după ce şi-au recuperat paşapoartele, ar putea lua avionul marţi seară, urmând să aterizeze în Franţa miercuri dimineaţă.

„În timpul şedinţei de astăzi de la Tribunalul Penal, nu s-a discutat despre plecarea din ţară a celor doi cetăţeni francezi, iar Parchetul nu s-a opus deciziei procurorului adjunct pentru probleme penale, astfel încât rezoluţia este fermă şi aceştia pot părăsi ţara de acum înainte”, a explicat justiţia provincială din Mendoza în comunicatul său de presă.

La această audiere, procuratura nu s-a opus recomandării făcute luni de procurorul general de a autoriza plecarea lui Hugo Auradou şi Oscar Jegou din Argentina, a mai precizat instanţa în comunicatul său. „Prin urmare, această rezoluţie rămâne valabilă, iar aceştia vor putea părăsi ţara de acum înainte”.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Cu toate acestea, aprobarea dată de parchetul argentinian pentru ca jucătorii să se întoarcă în Franţa vine „cu reguli”. În special, jucătorii trebuie „să se prezinte dacă sunt convocaţi la consulatul argentinian din Franţa, să stabilească o adresă reală şi virtuală” şi chiar „să se prezinte la Mendoza (la 1 000 de kilometri de Buenos Aires) dacă li se solicită acest lucru”.

Nu a fost încă stabilită o dată pentru examinarea cererii de clasare a cauzei, dar aceasta ar putea avea loc în câteva zile, potrivit AFP.

Cei doi internaţionali au fost arestaţi pe 8 iulie la Buenos Aires, în urma unor presupuse incidente care ar fi avut loc în noaptea de 6 spre 7 iulie într-o cameră a Hotelului Diplomatic din Mendoza, unde echipa naţională a Franţei tocmai disputase primul meci test împotriva Argentinei.

Hugo Auradou şi Oscar Jegou au fost transferaţi la Mendoza trei zile mai târziu, unde au fost anchetaţi. Încarceraţi şi apoi plasaţi în arest la domiciliu, aceştia au fost eliberaţi condiţionat la 12 august, după 47 de zile, dintre care 26 petrecute în arest la domiciliu cu brăţară electronică.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.