Portarul naţionalei Franţei, Mike Maignan, a declarat că jucătorii francezi au fost impecabili la executarea loviturilor de departajare la meciul cu Portugalia, care a adus calificarea reprezentativei sale în semifinalele Euro-2024.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Sunt fericit, fericit pentru toată lumea. Nu a fost un meci uşor. A fost o naţiune mare în faţa noastră. Ştiam că va fi complicat. Am fost solide în defensivă şi le-am dat şi lor bătăi de cap. Forţa noastră mentală a făcut diferenţa. La loviturile de departajare, nu am tremurat şi asta a făcut diferenţa", a spus Maignan.

Echipa naţională a Franţei s-a calificat vineri seara în semifinalele Euro 2024, după ce a învins Portugalia la lovituri de la 11 metri, scor 5-3, după 0-0 în timpul regulamentar.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Primele 90 de minute s-au încheiat fără gol, iar în prelungirile meciului nici una dintre cele două formaţii nu au reuşit să dea lovitura decisivă, astfel încât s-a ajuns la loviturile de departajare. Ousmane Dembele a transformat pentru Franţa, Cristiano Ronaldo a egalat, Fofana i-a readus pe francezi în avantaj şi Bernardo Silva a făcut 2-2. Kounde a executat impecabil şi a înscris în timp ce Joao Felix a trimis în bară. Barcola a dus avantajul francezilor la două goluri, 4-2. Nuno Mendes i-a menţinut pe luistani în joc însă Theo Hernandez a marcat şi a dus Franţa în semifininala cu Spania. Cristiano Ronaldo a jucat probabil ultimul său meci la un turneu final şi este primul Euro la care nu înscrie niciun gol.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.