Echipa naţională a Franţei s-a calificat vineri seara în semifinalele Euro 2024, după ce a învins Portugalia la lovituri de la 11 metri, scor 5-3, după 0-0 în timpul regulamentar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

La Hamburg, portarul lusitan Diogo Costa a respins extraordinar bomba lui Theo Hernandez, din minutul 20, iar în minutul 61 a fost rândul portarului francez, Maignan, să intervină la dubla ocazie Brunos Fernandes şi Joao Cancelo. După numai două minute, goalkeeperul cocoşilor galici a respins cu o paradă şutul lui Vitinha, pentru ca după aceea să blocheze şi încercarea lui Cristiano Ronaldo de a înscrie cu călcâiul. În minutul 66 a fost rândul lui Kolo Muani să rateze, pentru Franţa, şi numai intervenţia lui Ruben Dias l-a salvat pe Diogo Costa de la primirea unui gol. Camavinga a şters bara cu un şut în minutul 7, pentru ca Dembele să trimită puţin pe lângă vinclu, în minutul 73. Primele 90 de minute s-au încheiat fără gol, iar în prelungirile meciului nici una dintre cele două formaţii nu au reuşit să dea lovitura decisivă, astfel încât s-a ajuns la loviturile de departajare. Ousmane Dembele a transformat pentru Franţa, Cristiano Ronaldo a egalat, Fofana i-a readus pe francezi în avantaj şi Bernardo Silva a făcut 2-2. Kounde a executat impecabil şi a înscris în timp ce Joao Felix a trimis în bară. Barcola a dus avantajul francezilor la două goluri, 4-2. Nuno Mendes i-a menţinut pe luistani în joc însă Theo Hernandez a marcat şi a dus Franţa în semifininala cu Spania. Cristiano Ronaldo a jucat probabil ultimul său meci la un turneu final şi este primul Euro la care nu înscrie niciun gol.

PORTUGALIA: Diogo Costa – Cancelo (N. Semedo 74), Ruben Dias, Pepe, Nuno Mendes – Palhinha (Ruben Neves 90+2), Vitinha (Matheus Nunes 119), Bruno Fernandes (F. Conceicao 74) – Bernardo Silva, Cristiano Ronaldo, Rafael Leao (Joao Felix 106). SELECŢIONER: Roberto Martinez.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

FRANŢA: Maignan - Kounde, Upamecano, Saliba, T. Hernandez - Kante, Tchouameni, Camavinga (Fofana 91) – Griezmann (Dembele 67) - Kolo Muani (M. Thuram 86), Mbappe (Barcola 106). SELECŢIONER: Didier Deschamps

Cartonaşe galbene: Palhinha 79 / Saliba 84

Arbitri: Michael Oliver - Stuart Burt, Dan Cook (toţi din Anglia) – Szymon Marciniak (Polonia)

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.