Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka, fost număr 1 mondial. s-a despărţit de antrenorul belgian Wim Fissette.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Despărţirea vine după ce japoneza recunoscut că este frustrată de rezultatele recente, în urma unei eliminări timpurii de la US Open luna trecută.

Jucătoarea japoneză de tenis a început să lucreze cu belgianul în 2020 până în 2022 şi apoi din ianuarie 2024.

Osaka, în vârstă de 26 de ani, a câştigat două dintre cele patru Grand Slam-uri - titlurile de la US Open 2020 şi Australian Open 2021 - cu Fissette ca antrenor.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

„Patru ani, două Grand Slam-uri şi o mulţime de amintiri. Mulţumesc, Wim, pentru că ai fost un antrenor minunat şi o persoană şi mai minunată. Îşi doresc tot binele din lume”, a scris Osaka pe Instagram.

Fissette s-a reunit cu Osaka când a revenit la tenis în ianuarie, după naşterea fiicei sale în iulie 2023.

Cu toate acestea, Osaka a ajuns în sferturile de finală în doar două din cele 16 turnee pe care le-a jucat după cele 15 luni de absenţă şi nu a trecut de turul al doilea al unui Grand Slam.

„A fost un pic dificil pentru că, evident, pot evalua cum mă descurc doar prin rezultate”, a spus ea după ce a părăsit US Open luna trecută.

„Mă simt mai rapidă. Mă simt mai bine, dar am pierdut în turul doi. Aşa că e un pic cam greu. Simt că muncesc mult mai mult decât am muncit vreodată în viaţa mea, aşa că trebuie să se transforme în ceva”, a spus ea.

Fissette a mai lucrat, de-a lungul carierei sale, cu Kim Clijsters, Simona Halep, Johanna Konta, Angelique Kerber sau Victoria Azarenka.

„Când faci lucrurile potrivite şi continui să auzi de la colegi că eşti în direcţia cea bună, este greu să nu reuşeşti încă. Ca antrenor, continui să ai încredere în proces, ştiind că lecţiile te aduc mai aproape de trofee. După US Open, Naomi a decis să meargă mai departe cu o nouă cale. Am acceptat-o ştiind că încheiem această a doua cursă cu mai multe amintiri frumoase şi cu recunoştinţă pentru că şi-a construit drumul înapoi”, a scris el pe Instagram.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.