Lionel Messi şi Gerard Piqué i-ar fi cerut lui Luis Rubiales, în timpul pandemiei Covid 19, să găsească o soluţie cu preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, pentru a compensa pierderile salariale cauzate de Covid, potrivit dezvăluirilor The Objective, informează L'Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marţi, The Objective, din Spania, a publicat o serie de conversaţii scrise şi vocale care ar fi provenit din telefonul fostului preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF), Luis Rubiales, şi care ar putea indica o tentativă de deturnare a fondurilor UEFA destinate iniţial RFEF şi un presupus trafic de influenţă.

Documentele arată că, la cererea lui Lionel Messi şi Gerard Piqué, Rubiales, care era în funcţie la acea vreme, l-a contactat pe preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, pentru a găsi o soluţie de compensare a jucătorilor pentru reducerile salariale provocate de pandemia Covid 19, în 2020.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Primele conversaţii ar data din 2 aprilie 2020. Piqué i-ar fi spus lui Rubiales despre îngrijorarea lui Messi în legătură cu reducerea drastică a salariilor propusă de Barcelona pentru a compensa pierderile generate de criza sanitară. Acţionând ca intermediar, preşedintele federaţiei l-a contactat apoi, o oră mai târziu, pe Ceferin pentru a-i sugera să "folosească fondurile UEFA destinate RFEF" pentru a-i compensa pe Messi şi pe anumiţi jucători pentru pierderile financiare suferite.

"Este important pentru noi să îi avem pe Messi şi pe ceilalţi alături de noi", a spus Rubiales, potrivit The Objective. "Nu trebuie să investim niciun ban. Tot ce trebuie să facem este să schimbăm destinaţia şi să continuăm să dăm bani cluburilor tinere..." Apoi i-a spus lui Ceferin: "Singurul lucru pe care mi l-au spus (Piqué şi Messi) este: 'Vă rog, nimeni nu trebuie să ştie despre ce vorbim, pentru că, dacă oamenii află, ne vor ucide'. Ei sunt foarte atenţi ca nimeni să nu ştie că vor banii pe care i-au pierdut. Sunt îngrijoraţi de asta. Trebuie să rămână confidenţial."

Preşedintele UEFA l-ar fi liniştit apoi şi l-ar fi asigurat că "nici măcar câinele [său] nu va afla".

În urma acestui schimb de replici, Rubiales ar fi discutat la telefon cu Messi şi Piqué de trei ori, timp în care, potrivit The Objective, au elaborat un plan pe care i l-ar fi prezentat lui Ceferin pentru a compensa pierderile suferite de jucători.

În zilele următoare, în urma diferitelor discuţii între Rubiales şi Ceferin, propunerea a fost prezentată preşedintelui UEFA la 6 aprilie. Totuşi, rămâne de văzut dacă această propunere a fost în cele din urmă acceptată şi dacă jucătorii au fost compensaţi pentru pierderile salariale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.