Triplul campion olimpic Sun Yang va participa la Campionatele de înot ale Chinei, care începe duminică. Aceasta va fi marea sa revenire în competiţie după expirarea suspendării sale de patru ani pentru încălcarea regulilor antidoping, relatează L'Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Suspendarea lui Sun Yang pentru dopaj s-a încheiat prea târziu, la 28 mai, pentru ca acesta să poată participa la Jocurile Olimpice de la Paris. Triplul campion olimpic va reveni în sfârşit în bazin săptămâna viitoare, la mai bine de patru ani după ce a fost sancţionat pentru o încălcare a regulilor antidoping.

Primul medaliat cu aur la înot masculin din istoria Chinei va reprezenta provincia sa natală, Zhejiang, la Campionatele Naţionale, care încep duminică la Hefei. Înotătorul în vârstă de 32 de ani va concura în proba de 400 de metri liber, probă pe care a câştigat-o la Londra în 2012.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

În februarie 2020, Sun Yang a fost sancţionat cu opt ani de suspendare după ce a distrus cu un ciocan o probă de sânge prelevată în timpul unui test neanunţat la domiciliul său în septembrie 2018. Sentinţa sa a fost în cele din urmă redusă la patru ani de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.