La aproape nouă luni după ce a părăsit UEFA, Zvonimir Boban a vorbit, joi, pentru La Gazzetta dello Sport despre motivele care au stat la baza plecării sale din forul de conducere al Europei la începutul anului 2024.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Iar croatul a avut câteva cuvinte foarte dure la adresa preşedintelui său, slovenul Aleksander Ceferin. La 25 ianuarie 2024, Boban, fost mijlocaş la AC Milan, a demisionat din funcţia de director al UEFA pentru fotbal, explicând într-o scrisoare publică că acţionează „din motive etice şi morale”, ca reacţie la decizia lui Ceferin, numărul 1 al confederaţiei europene, de a modifica statutul acesteia pentru a putea candida la realegere în 2027.

După mai multe luni de tăcere, Boban, care s-a alăturat UEFA în 2021 după ce a fost director executiv la FIFA şi apoi la Milan, şi-a explicat din nou decizia în La Gazzetta dello Sport: „Am făcut multe compromisuri în viaţa mea şi nu sunt mândru de toate acestea. Dar în faţa uzurpării şi a calculelor politice ale celor care, pentru a-şi apăra interesele, murdăresc fotbalul şi instituţiile sale, nu era posibil să continui ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Şi, în ciuda poziţiei mele prestigioase şi importante la UEFA, decizia de a pleca pentru a rămâne fidel valorilor mele era inevitabilă, chiar dacă nu a fost una uşoară. Din păcate, de prea mulţi ani vedem tehnocraţia fotbalului dezlănţuindu-se în sistem, privându-l de valorile pe care ar trebui să le reprezinte şi să le apere întotdeauna. În realitate, aceşti oameni cred că sunt mai importanţi decât jocul, jucătorii, antrenorii, publicul şi organismele de conducere”.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

În ceea ce priveşte posibilitatea de a reveni la UEFA candidând în viitor la funcţia de preşedinte, Boban, care va lucra ca şi consultant pentru Sky Italia în acest sezon, spune că nu are astfel de planuri: „Cei care cred asta se înşală, nu am nicio intenţie să fac asta. Deşi un adevărat om al balonului ar fi foarte util pentru UEFA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.