Fotbalistul Kylian Mbappe, gimnasta Gabby Douglas sau tenismanul Andrei Rublev se numără printre marii absenţi de la Jocurile Olimpice de la Paris.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alex Morgan, fotbal feminin

Unul dintre liderii de lungă durată ai echipei naţionale feminine a Statelor Unite nu va păşi pe teren la Paris.

Alex Morgan nu a fost inclusă în lista de 18 jucătoare a lui Emma Hayes pentru Jocurile Olimpice din 2024, marcând prima dată când nu va fi cu USWNT la un turneu major de la Jocurile Olimpice din 2008 de la Beijing. Atacanta în vârstă de 35 de ani s-a declarat dezamăgită că a ratat selecţia, dar că va „susţine această echipă şi îi va încuraja alături de restul ţării noastre”.
 

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Dalilah Muhammad, atletism

După cum se pare, doar un membru al echipei feminine de ştafetă 4x400m de la Tokyo, câştigătoare a aurului, va merge la Paris.

Împreună cu dezamăgirea lui Mu la testele americane şi cu retragerea lui Allyson Felix în urmă cu trei ani, Dalilah Muhammad nu va fi la Jocurile Olimpice din 2024. La trialurile din acest an, Muhammad a terminat pe locul şase în proba feminină de 400 m garduri, o probă în care a câştigat aurul la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016 şi argintul la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

Gabby Douglas, gimnastică

Gabby Douglas dorea să aibă o revenire triumfală la Jocurile Olimpice, după ce a ratat Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. Tripla medaliată olimpică cu aur şi câştigătoare a concursului individual compus de la Londra şi-a anunţat revenirea în gimnastică în iulie 2023 şi a revenit în competiţie în aprilie.

Cu toate acestea, o accidentare la gleznă a forţat-o pe Douglas să se retragă de la Campionatele Statelor Unite în luna mai, punând capăt speranţelor sale la Paris. Sportiva în vârstă de 28 de ani a declarat că intenţionează să continue să se antreneze în speranţa de a se califica pentru Jocurile Olimpice din 2028 de la Los Angeles.

Kylian Mbappe, fotbal

Noua vedetă de la Real Madrid ar fi putut face parte din lotul lui Thierry Henry chiar dacă are 25 de ani. El ar fi putut beneficia de regula prin care trei fotbalişti de peste 23 de ani pot fi incluşi în lot.

Însă, din cauza programului încărcat, Real Madrid nu a dorit să-l lase pe atacantul francez să participe la Jocurile de la Paris.

Evgheni Rîlov, nataţie

Sportivul în vârstă de 27 de ani a susţinut public invazia Rusiei în Ucraina şi chiar a declarat presei din ţara sa că va refuza să semneze o declaraţie prin care să îşi exprime opoziţia faţă de invazia militară. Pentru a putea participa la Jocurile de la Paris, sportivii nu trebuie să îşi fi manifestat sprijinul pentru politica lui Vladimir Putin.

Andrei Rublev, Daria Kasatkina, tenis

Ruşii Andrei Rublev (numărul 6 mondial, medaliat cu aur la dublu la Tokyo), Daria Kasatkina (numărul 12) şi Anna Kalinskaia (numpăul 18) au declinat invitaţia de a participa la JO sub drapel neutru. Ei se alătură lui Karen Khachanov (vicecampion olimpic la simplu) şi Liudmilei Samsonova în rândul neparticipanţilor la Jocurile Olimpice, care îşi anunţaseră deja refuzul.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.