Doi foşti internaţionali juniori canadieni de hochei pe gheaţă acuzaţi de agresiune sexuală în grup, în Canada, au fost recrutaţi de o ligă cu sediul în Rusia, a anunţat, miercuri, postul public canadian de televiziune CBC, citat de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Dillon Dube şi Michael McLeod, care au jucat în NHL, liga profesionistă nord-americană, şi alţi trei foşti coechipieri aşteaptă procesul după ce au fost acuzaţi de agresarea sexuală a unei tinere după o gală a Fundaţiei Hockey Canada în 2018.

Prin intermediul avocaţilor lor, aceştia au negat orice infracţiune în acest caz, care a zguduit federaţia canadiană, acuzată că a încercat să acopere presupusa agresiune prin încheierea unui acord confidenţial de mai multe milioane de dolari cu reclamanta.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Cei doi jucători au semnat câte un contract pe un an pentru a juca în Liga Continentală de Hochei (KHL). Dillon Dube va juca pentru clubul belarus Dinamo Minsk, în timp ce Michael McLeod s-a alăturat echipei Astana Barys Kazahstan. Contractele lor au fost anunţate de cluburi la 1 iulie şi, respectiv, 2 august, potrivit CBC.

Şeful federaţiei canadiene de hochei a fost destituit din funcţie după ce presa a dezvăluit că taxele plătite de tinerii jucători de hochei canadieni au fost folosite pentru finanţarea acordului confidenţial cu presupusa victimă. De asemenea, Hockey Canada şi-a văzut finanţarea îngheţată, apoi restabilită, de către guvern şi sponsori.

O anchetă de poliţie închisă fără acuzaţii în 2019 a fost, de asemenea, redeschisă în 2022 în faţa controversei generate de aceste dezvăluiri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.